Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Sparren over financiering met TEDxBreda

Bij Breda Actief komen er diverse vraagstukken van verenigingen en stichtingen binnen. Zo ook een vraag over financiering van TEDxBreda.

Vrijwilliger Menno van Rosmalen stelde de volgende vraag aan Breda Actief: "TEDxBreda 2016 is net geweest en we willen dolgraag doorgroeien naar een grotere licentie, maar de grootste uitdaging blijft funding. Kunnen we een keer hier een gesprek over aangaan?" Adviseur Dion Sillen ging het gesprek aan met Menno.

Lees verder



VRIJWILLIGE INZET



SPORT EN BEWEGEN

Vrijwilligerswerk en een uitkering.

Per 1 april 2017 hebben vrijwilligers die een bijstandsuitkering WWB ontvangen, recht op dezelfde maximale onkostenvergoeding als alle andere vrijwilligers.
Dat betekent dat zij per jaar maximaal €1500,- mogen ontvangen.

Lees verder



Hoe gebruik je de Nationale Sportweek voor jouw vereniging?

Van 9 tot en met 17 september staat de Nationale Sportweek op het programma. Een week waarbij landelijk aandacht wordt geschonken aan het stimuleren van sporten en bewegen.

Lees verder


Stedelijk loves Breda

Wie heeft een leuke, korte vrijwilligersklus voor een groepje enthousiaste leerlingen? Het Stedelijk Gymnasium bestaat 130 jaar en wil dat niet alleen vieren met een reünie en allerlei festiviteiten, maar juist tijdens het lustrum wil de school zich ook inzetten voor Breda. Het idee is om tijdens Stedelijk loves Breda met zo’n 400 bovenbouwleerlingen op donderdag 12 oktober bij meerdere instellingen en organisaties hand en span diensten te verlenen.

Lees verder



Inspiratieavond aangepast sporten en talentontwikkeling

Breda Actief nodigt, in het speciaal de sportaanbieders die aan de slag willen of zijn met aangepaste sportmogelijkheden en/of talentontwikkeling, vanuit Sportloket West-Brabant op woensdag 13 september in Het Turfschip aan de Schipperstraat 2 te Etten-Leur uit. Deze avond, tijdens de Nationale Sportweek, is een inspirerende bijeenkomst met twee verschillende thema’s namelijk
aangepast sporten en talentontwikkeling.

Lees verder


Vrijwilligers nodig in de zomer?

In de zomer zijn veel mensen vrij of met vakantie, ook vrijwilligers.

Wil je graag nieuwe vrijwilligers laten kennismaken met je organisatie, dan is dit een mooie kans!

Zo kun je als organisatie en als vrijwilliger ontdekken of jullie een goede match zijn!

Lees verder


Ken jij de sportcoach al bij jou in de buurt?

Sportcoaches zijn bevlogen, passievolle professionals. Zoals een van onze sportcoaches, Patrick de Klerk ook aangeeft: “De sportcoaches uit Breda zijn de verbindende factor tussen het primair onderwijs, de buurt en zelfs de sportvereniging.” Lees het volledige verhaal van Patrick hier.
Ken jij de sportcoach al uit jouw buurt? Hier
vind je een overzicht.


Breda Actief Volg ons via In opdracht van
www.breda-actief.nl
Indien je deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, kun je jezelf hier uitschrijven webversie