Wordt onze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief hier online.

Inhoudsopgave

Leer onze nieuwe collega's kennen

Edux groeit! We hebben het afgelopen half jaar een aantal nieuwe collega's mogen verwelkomen. Benieuwd naar wie dit zijn? Via onderstaande links stellen zij zich voor.


Andrea Stassen

Anouk Brouns

Marjolijn Steernberg

Marleen Hilhorst

Nicolette Simons

Onderzoek: Programma Positieve Psychologie

Het Programma Positieve Psychologie (PPP) van Ilona Boniwell is het vierde onderdeel (groep 7/8) van de doorlopende leerlijn sociaal emotioneel leren van
Life Skills. Uit onderzoek blijkt dat het programma vooral een positieve invloed heeft op het welzijn van jongens. Lees via onderstaande link over de uitkomsten van dit onderzoek en wat leerkrachten vinden van het Programma Positieve Psychologie.


ONDERZOEK PROGRAMMA POSITIEVE PSYCHOLOGIE

Artikel: Taalontwikkelingsstoornis

7% van de basisschoolleerlingen heeft een taalontwikkelingsstoornis, dus zo’n 2 kinderen per klas. Maar wat is een taalontwikkelingsstoornis, hoe herken je het en hoe kun je kinderen die deze stoornis hebben begeleiden in de klas? In onderstaand artikel geeft
Marion Kustermans antwoord op deze vragen.


ARTIKEL HOE OM TE GAAN MET EEN TAALONTWIKKELINGSSTOORNIS

Interview Arnoud Wever: Strategische scenario's IKC

Hoe zit het met Integrale Kindcentra binnen jouw bestuur? Hoe ga je hiermee aan de slag en welke scenario's zijn er? Arnoud Wever (bestuurder van PCPO Midden-Brabant) vertelt hierover in onderstaand interview.


INTERVIEW ARNOUD WEVER:
STRATEGISCHE SCENARIO'S IKC

Audits in aanbod PO-Raad

Edux is opgenomen in het aanbod dat de PO-Raad in kaart heeft gebracht van aanbieders op het gebied van zelfevaluaties, (collegiale) visitaties en audits. Wil je als schoolbestuur de kwaliteit van je organisatie zichtbaar maken en evalueren dan zijn dit belangrijke instrumenten. Lees via onderstaande link het aanbod van Edux met gebruikerservaringen.


AUDITS EDUX OPGENOMEN IN AANBOD PO RAAD

Cursus pedagogisch coach

Per 1 januari 2019 dient elke kinderopvangorganisatie over een hbo-geschoolde pedagogisch beleidsmedewerker te beschikken. Hbo'ers in de kinderopvang worden in 5 dagen opgeleid tot pedagogisch coach. Meer weten over deze cursus? Klik dan op onderstaande link:


CURSUS PEDAGOGISCH COACH

Blog: Pak in 3 stappen de regie als intern begeleider

Janneke van Loon geeft in onderstaande blog 3 tips die je als intern begeleider helpen om zichtbaar te zijn en structuur te geven voor iedereen.


PAK IN 3 STAPPEN DE REGIE ALS INTERN BEGELEIDER

Edux Onderwijspartners

 

Tolweg 11, 4851 SJ Ulvenhout

Postbus 75, 4850 AB Ulvenhout

t (076) 524 55 00

e info@edux.nl

w edux.nl

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich eenvoudig afmelden.