Wordt onze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief hier online.

In deze digitale nieuwsbrief meer informatie over spel als basis, beweging, denken met jonge kinderen, het Ontwikkelingsvolgmodel (OVM),
de Wet IKK, de cursus pedagogisch coach en verkeer.

Spelen op OBS De Wending

Op OBS De Wending in Roosendaal nemen ze spelen serieus. Spel vormt de basis en iedereen speelt. Lees in onderstaand artikel waarom hun aanpak uniek is en hoe zij ouders hierbij betrekken.


ARTIKEL: SPELEN OP DE BASISSCHOOL DE WENDING

Bewegen is belangrijk!

Bewegen is belangrijk en iedereen verdient het om goed in zijn vel te zitten. Hoe kun je op school of op de groep aandacht besteden aan de basale bewegingsvaardigheden van kinderen? Lees hierover in de onderstaande blog van Anouk Brouns.


BLOG: BEWEGEN IS BELANGRIJK!

Denken met jonge kinderen

Kinderen stellen veel vragen en soms weet je daar het antwoord niet op. Dat is niet erg! Ga mee
op onderzoek, leer kinderen dat het niet erg is iets niet te kunnen of te weten. Leer ze strategieën aan waarmee ze kennis en vaardigheden kunnen verwerven. Leer ze een goede leerhouding (zoals doorzetten en openstaan voor feedback) en ze zullen goed beslagen ten ijs komen in de ‘maatschappij van de toekomst’. Juist op jonge leeftijd leg je de basis voor een leerattitude waar kinderen hun hele leven profijt van hebben. Daarom heeft Edux in samenwerking met de IJsselgroep de training ‘denken met Jonge kinderen’ ontwikkeld. Meer weten? Klik op onderstaande link.


TRAINING: DENKEN MET JONGE KINDEREN

Het Ontwikkelingsvolgmodel (OVM)

Goed nieuws! Voor trainingen en advies op het gebied van het Ontwikkelingsvolgmodel kun je nu ook bij Edux Onderwijspartners terecht!


Met het Ontwikkelingsvolgmodel (OVM) heb je zowel een gebruiksvriendelijk leerlingvolgsysteem als een digitaal planningsinstrument in handen. Met behulp van duidelijke ontwikkelingslijnen kun je het ontwikkelproces van de kinderen volgen en je planning hierop af stemmen. Het OVM biedt een doorgaande lijn voor de begeleiding van baby tot puber. Ook zijn er handelingswijzers voor kinderen die speciale zorg nodig hebben. Het OVM is daarom een ideaal instrument als je de doorgaande lijn in jouw school/IKC vorm wil geven.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Karlijn Brouwers, kbrouwers@edux.nl – 06 424 858 67

Bereid je voor op de Wet IKK

Per 1 januari 2018 gaat de Wet IKK van kracht. Kinderopvangtotaal.nl heeft overzichtelijk op een rijtje gezet welke maatregelen je moet nemen om te voldoen aan de eisen van deze nieuwe wet.

Cursus uitgelicht: Pedagogisch coach (HBO)

Om de kwaliteit van de kinderopvang te verbeteren is in de nieuwe Wet IKK opgenomen dat in de toekomst alle pedagogisch medewerkers ondersteund moeten worden door een pedagogisch coach. Nog geen pedagogisch coach op jouw kinderdagverblijf of peuterspeelzaal? Geen nood! Edux biedt de cursus Pedagogisch coach aan, waarbij
de
rol van deze coach wordt verkend; je weet wat de taken kunnen zijn en
je leert hoe je je collega’s kunt coachen in het observeren en begeleiden van jonge kinderen. Wil je meer weten over deze cursus? Ga dan naar onze website, via onderstaande link.


CURSUS PEDAGOGISCH COACH

Verkeerseducatie is belangrijk!

De zomervakantie vervaagt naar de achtergrond en ouders hebben het ritme weer te pakken; van het kinderdagverblijf, naar school en werk. Veel kinderdagverblijven en scholen starten dan ook met het thema verkeer. Dat merken ook onze verkeerscollega’s, die veel scholingen geven voor het project JONGleren in het verkeer. Niet alleen wij geven aandacht aan verkeer. Zelfs de HEMA komt met verkeersveiligheid in het nieuws. Allerlei artikelen zijn voorzien van speciale reflectoren, zodat onze kinderen goed te zien zijn in het verkeer! Ook wordt er in de media veel aandacht besteed aan verkeer en verkeersveiligheid.
Op verkeersouders.nl staat een artikel over het vervoeren van andermans kinderen. Doe jij dat vaak en welke regels gelden er dan? Uit het artikel ‘Kinderen krijgen vaker verkeersongeluk’ van RTLnieuws blijkt dat het aantal verkeersdoden onder kinderen weer stijgt.


Dus verkeerseducatie is NODIG! En dit begint al bij de 0 tot 4 jarigen! Heeft jouw team nog geen project JONGleren in het verkeer gevolgd? Vraag gerust om informatie! Marjolijn Steernberg, msteerberg@edux.nl
/ 06-83442754.

www.edux.nl


Edux Onderwijspartners

 

Tolweg 11, 4851 SJ Ulvenhout

Postbus 75, 4850 AB Ulvenhout

t (076) 524 55 00

e info@edux.nl

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich eenvoudig afmelden.