Wordt onze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief hier online.

In deze nieuwsbrief informatie over de interne vertrouwenspersoon, Thinking for Learning®, integrale kindcentra, video interactiebegeleiding, ZIEN! en ons cursusaanbod met daarin uitgelicht de dyslexiecoach. Benieuwd naar de wereld van Edux? Bekijk dan onze nieuwe bedrijfsfilm.

Radicaal anders leren in 2 jaar met Thinking for Learning®

Leren in de 21ste eeuw; hoe doe je dat? Ga aan de slag met
Thinking for Learning®; dé
integrale schoolaanpak voor denkvaardigheden, creativiteit en onderzoeksgericht leren, dat is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Newcastle (UK). Edux werkt samen met de IJsselgroep Educatieve Dienstverlening. Bezoek onze website voor meer informatie over 21e eeuwse vaardigheden, Thinking for Learning® en de praktijkervaring van onze adviseur Karlijn Brouwers in Engeland.




Interne vertrouwenspersoon, een belangrijke taak!

Sociale veiligheid en de interne vertrouwensperoon. Lees hier de ervaringen van Gery Krens, intern vertrouwenspersoon op basisschool De 4 Heemskinderen (Etten-Leur).

Edux biedt basis- en vervolgtrainingen aan voor de interne vertrouwenspersoon. In
de basistraining 'In vertrouwde handen'
wordt aan interne vertrouwenspersonen de gelegenheid geboden kennis op te doen en vaardigheden aan te leren om competent om te kunnen gaan met klachten.
De
vervolgtraining 'Mediationvaardigheden
' is bedoeld voor diegenen die zich verder willen bekwamen in het door partijen zelf laten generen van de oplossing van een ontstane situatie/een conflict.
Deze trainingen starten in oktober en september 2016.

Mijn school wordt een IKC!

Een integraal kindcentrum is meer dan alleen een gebouw. Wat komt er allemaal bij kijken?
Edux begeleidt met haar samenwerkingspartners
directies op weg naar een IKC. Werp een korte blik op onze aanpak: www.edux.nl

Gratis tool om het sociaal klimaat in de klas in kaart te brengen



De gratis app van Yvonne van den Berg helpt leerkrachten bij de klasindeling.

De tool geeft je snel en eenvoudig inzicht in het sociaal klimaat in de klas. Bovendien helpt de tool bij het maken van een nieuwe klasindeling die past bij jouw eigen doelen als leerkracht. Dat alles op basis van de laatste wetenschappelijke meetinstrumenten en inzichten.

www.stoeltjesdans.nl

De kracht van video


Hoe kun je schoolbreed aan de slag met het versterken van de leerkrachtvaardigheden met individuele afstemming op elke leerkracht?
Lees hier het praktijkverhaal van basisschool De Heiberg in Roosendaal.

Cursus uitgelicht! Dyslexiecoach

Ongeveer 10% van de leerlingen in het basisonderwijs heeft leesproblemen. Bij
3-5% van de leerlingen zijn de problemen dermate ernstig en hardnekkig dat er gesproken wordt van dyslexie.
Met de invoering van passend onderwijs dienen scholen aan alle leerlingen een passende onderwijsplek aan te bieden, ook voor leerlingen met ernstige lees- en spellingproblemen of dyslexie.
Het is belangrijk om de zorg voor deze leerlingen goed te coördineren. Een dyslexiecoach houdt zich als
deskundige
bezig met het het coachen en begeleiden van (de zorg aan) leerlingen met lees- en spellingproblemen of dyslexie. Wilt u ook een dyslexiecoach binnen uw school? Bezoek dan onze website voor meer informatie.

Meer halen uit ZIEN!?

Veel scholen werken nu enkele jaren met het pedagogisch volgsysteem ZIEN!. Soms blijft het begrijpen en handelen rondom gedrag lastig. Dan is coaching on the job van zowel de intern begeleider
als het team een heel krachtige vervolgstap. De leerkracht en de intern begeleider bespreken het pedagogisch klimaat en het sociaal gedrag in de groep
aan de hand van de resultaten van ZIEN!. Een ZIEN! trainer ondersteunt ter plekke het proces van waarnemen, begrijpen en handelen. Wilt u met het team deze volgende stap zetten in het afstemmen op gedrag van groepen of doelgerichter gaan handelen op basis van ZIEN!?
Neem contact op met Inge Bloemers
ibloemers@edux.nl.


Edux Onderwijs Partners

 

Tolweg 11, 4851 SJ Ulvenhout

Postbus 75, 4850 AB Ulvenhout

t (076) 524 55 00

e info@edux.nl

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich eenvoudig afmelden.