Resultaten landelijk onderzoek naar Sociale Wijkteams

 

In deze nieuwsbrief allereerst aandacht voor de resultaten van ons landelijk onderzoek naar Sociale Wijkteams. Vervolgens de notitie voor het concept van de Sociale Wijkteams. En aansluitend meer informatie over de training methodisch werken voor Sociale Wijkteams.

 

Resultaten landelijk onderzoek naar Sociale Wijkteams

Het landelijk onderzoek naar Sociale Wijkteams is afgerond. In totaal 323 vertegenwoordigers van de gemeenten (of organisaties voor welzijn of maatschappelijke ondersteuning) hebben de vragenlijst ingevuld. Klik hier voor de link naar de rapportage.

Hét concept van Sociale Wijkteams?

De dagelijkse praktijk van Sociale Wijkteams vraagt om een conceptueel kader. In samenwerking met de gemeenten Dordrecht, Gouda en Rijswijk heeft Stichting VraagWijzer Nederland dit concept ontwikkeld. Het is een combinatie van de uitvoering van beleid en de ontwikkeling van een methodiek. Klik hier voor de link naar de notitie.

Training methodisch werken voor Sociale Wijkteams

Een van de aanbevelingen uit het onderzoek is om gerichte training voor de Sociale Wijkteams te organiseren. Stichting VraagWijzer Nederland heeft in diverse gemeenten al ervaringen opgedaan in het trainen van Sociale Wijkteams in methodisch werken. Bij deze driedaagse training wordt gebruik gemaakt van een trainingsacteur. Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

 |  © 2024 Stichting Vraagwijzer Nederland  |  e-mail  |  webversie  |  afmelden nieuwsbrief