Resultaatgericht werken in Sociale (wijk) Teams

 

In deze nieuwsbrief allereerst even kort aandacht voor de innovatie bij Stichting VraagWijzer Nederland. Van Wmo-loketten naar de Kanteling en Sociale Wijkteams maken we nu slagen in innovatie voor het gehele sociale domein. De speerpunten hierbij zijn:

- Integrale Toegang

- Sociale (wijk) Teams

- Innovatie in welzijn en zorg

De eerste vernieuwing is te merken aan ons beeldmerk: kleurrijk en creatief. Onze expertise wordt ingezet om met elkaar te komen tot de beoogde veranderingen.

 

Resultaatgericht werken in Sociale (wijk) Teams

In de meeste gemeenten is de afgelopen periode een Sociaal (wijk) Team gestart of over de stad uitgerold. Er is een grote diversiteit aan vormen van de teams: sociale wijkteams, sociale teams, wijkteams, teams Toegang. Omdat er niet één blauwdruk is biedt dat vele kansen en mogelijkheden. Maar ook veel vragen en onduidelijkheden. Een fase van pionieren is uitdagend, maar er zijn ook grote verwachtingen. En wat moeten de concrete resultaten zijn? Met onze workshop ‘resultaatgericht werken’ wordt de aanzet gegeven om met elkaar de ambities te vertalen naar heldere resultaten,

Onderzoek bij Sociale (wijk) Teams

Het onderzoek van Stichting VraagWijzer Nederland is in volle gang. Het doel van het onderzoek is om meer zicht op de diversiteit van de verschillende Sociale (wijk) Teams te krijgen. De gemeenten Bergen (Limburg); Sint Michielsgestel, Geldrop-Mierlo en Waarle en Den Haag zijn inmiddels bezocht. Gemeente Huizen heeft aangegeven mee te willen doen. Er worden nog meer gemeenten gezocht om op een totaal van 15 te komen. Mail ons als u meer informatie over het onderzoek wilt of overweegt mee te doen.

Column: Zo kan het ook met Huishoudelijke Hulp!

In de media is veel aandacht voor gemeenten die de Hulp in het Huishouden uit het aanbod van de Wmo schrappen en de rechtszaken die daarna door hun verloren worden. In deze nieuwe column maakt Joke Regouw de combinatie van de visie van de jurist en de visie van de Participatieraad in het voorbeeld van ‘haar’ gemeente Bronckhorst.

 |  © 2024 Stichting Vraagwijzer Nederland  |  e-mail  |  webversie  |  afmelden nieuwsbrief