Wordt onze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief hier online.

In deze nieuwsbrief vind je meer informatie over de Rots en Water training, dyslexie, de NSCCT, schoolanalyse, EDI, woordenschat en het belang van bewegen in het onderwijs.

Cursus uitgelicht: Vind je kracht en vergroot je zelfvertrouwen!

Deze Rots en Water training is voor leerlingen van groep 5 t/m 8
van de basisschool die zich zelfverzekerder en weerbaarder willen voelen, zodat ze beter leren omgaan met groepsdruk, plagerijen van zichzelf en anderen, gemakkelijker nieuwe vriendschappen kunnen sluiten en leren hoe om te gaan met spanningen tijdens toetsweken. Ook voor kinderen met faalangst, gedragsproblemen en hooggevoeligheid kan de training veel tools bieden.


Over deze training is er op 30 januari 2018,
van 19.30 - 21.00 uur

een gratis
informatieavond

bij Edux. Iedereen is van harte welkom.


TRAINING VIND JE KRACHT EN VERGROOT JE ZELFVERTROUWEN

Dyslexie: de ins en outs

Wat is dyslexie, wat is de oorzaak, hoe ziet dyslexieonderzoek eruit en wat kun je thuis en op school doen? Lees hierover in onderstaand
artikel.


DYSLEXIE: DE INS EN OUTS

Niet Schoolse Cognitieve Capaciteiten Test (NSCCT)

De NSCCT is een Niet Schoolse Cognitieve Capaciteiten Test. Met de NSCCT kan het leervermogen van elk kind van groep 4 tot en met 8 gemeten worden op een betrouwbare en efficiënte manier. Hierdoor krijg je een duidelijker beeld van de leerling en of deze
voldoende profiteert van het geboden onderwijs. Is de NSCCT ook iets voor jouw school en wil je er meer over lezen? Klik dan op onderstaande link.


NIET SCHOOLSE COGNITIEVE CAPACITEITEN TEST (NSCCT)

Midden-toetsen: schoolanalyse in 1 dag

Wil je als intern begeleider meer handvatten voor je schoolanalyse en wil je in 1 dag een compacte verslaglegging hebben opgezet? Kom dan op 6 maart naar Edux voor een SCHOOLANALYSE IN 1 DAG. Je gaat naar aanleiding van de midden-toetsen samen met collega intern begeleiders aan de slag met de analyse van de leeropbrengsten op school- en groepsniveau. Dit alles
onder begeleiding van een onderwijsadviseur.

5 gouden tips voor woordenschatonderwijs in jouw groep

Wil je ook graag doelgericht en praktisch aan de slag met woordenschatonderwijs in jouw groep? En heb je moeite met het vinden van de juiste manieren om de taalzwakkere leerlingen in je groep voldoende te laten groeien? Lees dan onderstaande blog, met 5 gouden tips!


BLOG: WOORDENSCHATONDERWIJS

Drie scholen en hun ervaringen met EDI

EDI (Expliciete Directe Instructie)
is een effectieve aanpak in het onderwijsleerproces. Edux geeft drie verschillende scholen, in drie verschillende fasen van implementatie, het woord over hun ervaringen. Lees via onderstaande link de ervaringen van het Kompas in Bergen op Zoom, KBS Laurentius in Breda en het Kompas in Vuren.


WAAROM EDI? DÁÁROM EDI!


Bewegen is belangrijk!

Bewegen is belangrijk en iedereen verdient het om goed in zijn vel te zitten. Hoe kun je op school of op de groep aandacht besteden aan de basale bewegingsvaardigheden van kinderen? Lees hierover in de onderstaande blog van Anouk Brouns.


BLOG: BEWEGEN IS BELANGRIJK!





www.edux.nl


Edux Onderwijspartners

 

Tolweg 11, 4851 SJ Ulvenhout

Postbus 75, 4850 AB Ulvenhout

t (076) 524 55 00

e info@edux.nl

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich eenvoudig afmelden.