Wordt onze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief hier online.

In deze digitale nieuwsbrief leest u interessante artikelen, weetjes en inspirende praktijkverhalen.

Cursus uitgelicht! Coördinator Sociale Veiligheid

Sinds
1 augustus 2015 is de nieuwe wet ‘sociale veiligheid op school’ van kracht. Is uw school klaar om zorg te dragen voor de sociale veiligheid op uw school?

Deze wet verplicht u namelijk als school om een actief veiligheidsbeleid te ontwikkelen en de sociale veiligheid van leerlingen op school te monitoren met een instrument dat een representatief en actueel beeld geeft.
Daarnaast moet er op school een persoon zijn
bij wie de volgende taken zijn belegd:
1. Het coördineren van het beleid in het kader van het tegengaan van pesten.
2. Het fungeren als aanspreekpunt voor leerlingen en ouders in het kader van pesten.


Om als school goed voorbereid werk te maken van sociale veiligheid op uw school, heeft Edux een driedaagse training ontwikkeld. Data en kosten treft u op onze website.

Onderzoek en begeleiding door Edux wordt vergoed!

Ons team Onderzoek en Begeleiding is het aanspreekpunt voor scholen en ouders op het gebied van individueel onderzoek (bv.
dyslexie, cognitie, gedrag), het ondersteunen en begeleiden van kinderen en jongeren, (bv. organisatie en planning en gedragsvraagstukken).
We vertalen onze onderzoeksresultaten naar het handelen van de ouders, de leerkracht en het kind. Zo bieden we gerichte oplossingen die zowel thuis als op school werkbaar zijn.

In een groot aantal gemeenten zijn we gecontracteerd zorgaanbieder, wat betekent dat de noodzakelijke diagnostiek en/of behandeling voor kinderen vergoed wordt.

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Diana Verbeek, 06-25080708 / dverbeek@edux.nl of bezoek onze website.

Een zieke leerling in de klas, wat nu?

Een (langdurig) zieke leerling en onderwijs? Zo gaat dat toch samen!

Onze consulenten onderwijsondersteuning zieke leerlingen bieden kosteloze ondersteuning. Wij informeren u graag en denken met u mee. Bijvoorbeeld over wat u zelf kunt doen om zieke leerlingen
passend onderwijs aan te bieden
en waar u informatie en ondersteuning vandaan kunt halen.




Wij nodigen scholen (leerkrachten, IB’ers, zorgcoördinatoren) uit om deel te nemen aan de gratis informatie workshop.

Datum:
8 december 2015
Tijd: 19:00 – 21:00 uur

Meer informatie en aanmelding? bezoek onze vernieuwde website.


Looqin PO: Het procesgerichte kindvolgsysteem voor het Primair Onderwijs

Sinds kort is er een nieuw kindvolgysteem voor het primair onderwijs (groep 1 t/m 8) op de markt: Looqin. Het systeem belooft minder administratielast en meer overzicht. Edux is officieel scholingspartner!

Looqin is een digitaal, procesgericht kindvolgsysteem (ontwikkeld door CEGO/ KU Leuven en Onderwijs Maak Je Samen) dat leerkrachten de mogelijkheid biedt om kinderen op een effectieve manier te volgen en te begeleiden in hun leer- en groeiproces.


Bent u zich aan het oriënteren op een ander kindvolgsysteem en wilt u meer weten over Looqin?
Edux organiseert op 18 januari 2016 van 16.15-18.00 uur een informatiemiddag over verschillende kindvolgsystemen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Inne Keller; ikeller@edux.nl of 06 228 092 51.

Wilt u meer informatie over Looqin? Bezoek dan onze website.

Verkeerseducatie met enthousiasme ontvangen

Diverse gemeenten omarmen het project JONGleren in het verkeer om
verkeerseducatie in de kinderopvang op de kaart te zetten.
Zij bieden de kindcentra de gelegenheid om te starten met het project JONGleren in het Verkeer en daarna een stapje verder met Groen Licht!, certificering voor verkeersveiligheid in de kinderopvang.

Op donderdag 14 oktober werd in het kader van de verkeersactieweek “Aalburg in de gordel! “, bij Kinderdagverblijf Camelot een actie gehouden om ouders en kinderen bewust te maken van het belang van veilig vervoer in de auto. Dit initiatief is ontstaan vanuit het keurmerk Groen Licht!, krachtig keurmerk voor structurele verkeerseducatie in de kinderopvang.
Wethouder Pim Bouman bezocht in dit kader de kindcentra.
http://www.genderen.org/verkeersactie-camelot-in-de-gordel/


Wilt u meer informatie over JONGleren in het verkeer of Groen Licht? Bekijk dan onze website of neem dan contact op met Tonneke Font Freide, 06 519 590 41
of tfontfreide@edux.nl

Waarom LSD en een OEN zijn, van belang is voor een goed gesprek

Als IB’er heb je te maken met veel verschillende gespreksrollen; adviseren, begeleiden, coördineren, bemiddelen, signaleren en ondersteunen. In elke rol wordt er net iets anders van je verwacht maar de basis blijft hetzelfde: luisteren, samenvatten en doorvragen. Ook jezelf open en eerlijk opstellen en nieuwsgierig zijn helpen bij een goed gesprek…. Dan kan het niet meer misgaan!

Lees hier waarom LSD en een OEN zijn, van belang is voor een goed gesprek.


Edux Onderwijs Partners

 

Tolweg 11, 4851 SJ Ulvenhout

Postbus 75, 4850 AB Ulvenhout

t (076) 524 55 00

e info@edux.nl

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich eenvoudig afmelden.