Verbinden binnen Sociale Wijkteams

 

In deze nieuwsbrief aandacht voor het realiseren van verbinding binnen Sociale Wijkeams. Activiteiten om die verbinding te realiseren zijn het gezamenlijk volgen van een training, teambuilding of intervisie. Het tweede onderwerp in de nieuwsbrief is de column: 'Meer of minder, algemeen of maatwerk?'

 

Verbinden Sociale Wijkteams

Uit het landelijk onderzoek naar Sociale Wijkteams van Stichting VraagWijzer Nederland blijkt dat de helft van de Sociale Wijkteams nog niet gericht geschoold is voor het nieuwe werken. Investeren in de nieuwe manier van werken volgens een lokaal 'concept' is aan te bevelen. Stichting VraagWijzer Nederland heeft een team trainers met tal van mogelijkheden voor training, teambuilding en intervisie:

- Methodisch werken voor Sociale Wijkteams

- Intervisie voor Sociale Wijkteams

- Verbindend communiceren

- Motiverende gespreksvoering

De teambuilding wordt in nader overleg samengesteld. En natuurlijk zijn de trainingen, teambuilding en intervisie ook geschikt voor andere teams dan alleen de Sociale Wijkteams. Te denken valt onder meer aan teams voor de CJG's, integraal werkende teams welzijnsmedewerkers, maatschappelijk werkers, consulenten voor de Wmo, Werk en Inkomen, het KCC.

Meer of minder? Algemeen of maatwerk?

In de column van bestuurslid Joke Regouw komen ethische dilemma's aan de orde over het algemeen gebruikelijk verklaren van Hulp bij het Huishouden, toeslagen of kortingen voor Individuele Voorzieningen en het resultaat hiervan van de wijzigingen in de Wmo: veel meer bureaucratie.

 |  © 2024 Stichting Vraagwijzer Nederland  |  e-mail  |  webversie  |  afmelden nieuwsbrief