Uitwisseling tussen teamleden in Sociale Wijkteams cruciaal voor prestatie

 

 
 

Afgelopen periode heeft Yvonne Zuidgeest, manager bij MEE Zuid-Holland Noord, in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit, onderzoek gedaan naar de perceptie van medewerkers in de sociale wijkteams.

 
 

 

Medewerkers van maatschappelijke organisaties willen bijdragen aan de kwaliteit van bestaan van kwetsbare burgers. Deze medewerkers, onder andere van MEE, zijn geplaatst in sociale teams. In de praktijk blijkt dat ze binding met hun moederorganisatie missen en ze problemen ervaren met hun professionele handelingswijze en de mate van autonomie. Een loyaliteitsconflict ligt op de loer door het werken voor twee opdrachtgevers. Medewerkers hebben te maken met een moederorganisatie met ambities en doelstellingen én met de gemeentelijke teams die andere doelstellingen en werkwijzen kunnen hebben. Hoe deze spanning het gedrag van de professional beïnvloedt is onderwerp van deze studie.


In het onderzoek is een eerste antwoord gegeven op het managementvraagstuk ‘In hoeverre kunnen maatschappelijke organisaties bijdragen aan het gedrag van medewerkers in de sociale teams?’


De voorlopige onderzoeksresultaten laten zien dat vooral de onderlinge uitwisseling tussen teamleden een positieve invloed heeft op het prosociaal gedrag van medewerkers. Er is sprake van een hoog niveau van sociale uitwisseling in het team en medewerkers doen meer om hun collega’s te assisteren en om met hen samen te werken. Om te komen tot prosociaal gedrag moeten de sociale teams zich richten op samenwerken, uitwisseling en vertrouwen. Maatschappelijke organisaties hebben hierin een minder actieve rol, tenzij zij hun focus verschuiven van de eigen medewerker naar het gehele team. De link naar de samenvatting van het onderzoek en daarin de contactgegevens van de onderzoeker is hier te vinden.

Minisymposium

Over dit onderwerp wordt een minisymposium georganiseerd. De doelgroepen zijn bestuurders, managers, beleidsadviseurs van maatschappelijke organisaties en belangstellenden. In de link de aankondiging van dit minisymposium.



Datum:
















donderdagmiddag 26 november

Locatie:















Lijm & Cultuur, Rotterdamseweg 272 te Delft

Aanmelden:







Tamara de Ridder: t.deridder@meezhn.nl


Teambuilding

Mail ons voor meer informatie
Resultaatgericht werken voor Sociale Wijkteams

Mail ons voor meer informatie
Deelnemen aan ons onderzoek?

Mail ons voor meer informatie

 |  © 2024 Stichting Vraagwijzer Nederland  |  e-mail  |  webversie  |  afmelden nieuwsbrief