Wordt onze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief hier online.

In deze nieuwsbrief weer tips, Edux nieuws waaronder onze nieuwe masterclass ondekkend leren en bedrijfsfilm, ontwikkelingen uit het veld en de laatste certificeringen.

Edux op youtube

Neem een kijkje in de wereld van Edux met onze nieuwe bedrijfsfilm op Youtube!

Integrale Kindcentra

De term IKC heb je vast al vaak voorbij zien komen, maar wat is dit nou precies en wat komt er allemaal bij kijken? Edux begeleidt scholen en kinderdagverblijven in de realisatie van een kindcentrum. Benieuwd naar onze aanpak en werkwijze?

Masterclass Ontdekkend leren

Vul een flesje voor de helft met water en voeg daar een kleurstof aan toe. Hier kun je ook gekleurd vloeipapier voor gebruiken. Voeg daarna olijfolie toe. Dop goed dichtdraaien en schudden maar.

Wat zou er dan gebeuren? en hoe kan dat?


Deze tip is afkomstig uit de masterclass Ontdekkend leren, nu te volgen bij Edux!
Voor meer informatie over deze masterclass, kun je contact opnemen met Karlijn brouwers, kbrouwers@edux.nl of bezoek onze wesite.

Een kleuter is geen schoolkind

Half maart kwam het nieuws naar buiten dat de kamer een motie had aangenomen om ‘ kleuters meer kleuter te mogen laten zijn’. Wij worden enthousiast dat kleuters, kleuters mogen zijn. Goed nieuws dus voor kleuters en hun leerkrachten!

Het aannemen van de motie houdt in dat een onderbouwleerkracht een aantal zaken op school niet meer hoeft uit te voeren, want uiteindelijk is de Tweede Kamer de baas in ons land (en niet directies en bestuurders). Hier kun je het
kamerstuk downloaden.

Like ons op facebook, twitter en pinterest

Edux gaat steeds digitaler. Volg ons op Facebook, Twitter, LinkedIn en Pinterest!

Leestip!

Steeds meer kinderen merken dat opa of oma het niet meer zo goed weet. 'Dag Daan' nee oma ik ben Roos! Het prentenboek 'Opa Toetoet raakt de kluts kwijt' van Chris Veraart kan in de groepen 2, 3, en 4 gebruikt worden om met kinderen te praten over ouder worden of ziektes zoals dementie. Het kan kinderen helpen om te begrijpen waarom opa of oma soms een beetje raar doet.



Schatkist editie 3: een nieuwe versie

Schatkist is een kleutermethode voor groep 1 en 2. Bij de ontwikkeling van de nieuwe versie is rekening gehouden met de laatste wetenschappelijke inzichten, maatschappelijke veranderingen en ervaringen van leerkrachten. Aandacht voor leerling, leerkracht én ouder.

Edux is officiële scholingspartner van Zwijsen.

Meer informatie? neem dan contact op met José de Graaf,
Jdegraaf@edux.nl


De kracht van de natuur

Geef kinderen zand en water en ze zijn uren zoet. Natuurlijke materialen bieden honderdentien mogelijkheden om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren. In de cursus DE KRACHT VAN DE NATUUR gaan we aan de slag met de buitenruimte en natuurlijke materialen. Wilt u meer weten over deze training? Neem dan contact op met Gerrie Compen,
gcompen@edux.nl
of bezoek onze website.

Certificering

- 10 pm'ers van Boeffies en (B)engeltjes in Etten-leur zijn gecertificerd voor Uk &Puk

- 24 pm'ers van Prinsjeshof in Breda
zijn gecertificerd voor hun TINK certificaat.


Edux Onderwijs Partners

 

Tolweg 11, 4851 SJ Ulvenhout

Postbus 75, 4850 AB Ulvenhout

t (076) 524 55 00

e info@edux.nl

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich eenvoudig afmelden.