Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Gemeente Breda reikt Chris van Faassen vrijwilligerspenning 2017 uit


Het gemeentebestuur wil graag haar bewondering en waardering uitspreken voor het vele werk dat vrijwilligers doen voor Breda. Daarom reikt
het gemeentebestuur ieder jaar de vrijwilligerspenning uit. Dit jaar wordt de Chris van Faassen-penning 2017 voor de 25e keer uitgereikt.

Met de Chris van Faassenpenning zet de gemeente eens per jaar een vrijwilliger en vrijwilligersgroep in het zonnetje, als blijk van waardering voor álle vrijwilligers in Breda. Tijdens een feestelijke avond op 8 december in het Chassétheater worden de winnaars bekend gemaakt.

Lees verder



VRIJWILLIGE INZET



SPORT EN BEWEGEN

Seminar Talentontwikkeling van vrijwilligers in je organisatie


Schrijf deze datum in je agenda: woensdagavond 25 oktober van 19.00-22.00 uur. Want dan vindt het jaarlijkse seminar van de Vrijwilligersacademie Breda plaats. Deze keer met als thema Talentontwikkeling van vrijwilligers in je organisatie. Hoe kun je als vrijwilligersorganisatie of sportvereniging de talenten van de vrijwilligers zo optimaal mogelijk benutten en verder ontwikkelen?

Lees verder



55+beweegprogramma georganiseerd door sportaanbieders


Project Samen in Beweging is een project voor ouderen dat wijkgericht georganiseerd wordt en de gelegenheid biedt om te ondervinden welke sport bij hen past. In de Haagse Beemden start het tweede beweegprogramma na succes van de eerste editie. Ben je als sportaanbieder geïnteresseerd en zou je willen meedoen met het Project Samen in Beweging? Meld je dan aan!

Lees verder

Investeren in vrijwilligersbeleid levert je veel op

Het opstellen van een goed vrijwilligersbeleid dwingt je tot nadenken over een visie op

de inzet van vrijwilligers. Vrijwilligers zijn voor (vrijwilligers)organisaties het belangrijkste kapitaal, belangrijk dus om daar voldoende tijd en aandacht aan te geven en jezelf vragen te stellen zoals: Waarom werken we met vrijwilligers? Wat is de meerwaarde ervan? Waar, hoe en met welke taken en verantwoordelijkheden willen we vrijwilligers inzetten?

Meld je hier aan



Samenwerking Bredase voetbalclubs boven verwachting

De voetbalclubs Groen Wit, UVV ’40 en WDS ‘19 hebben de handen ineen geslagen en zijn, met behulp van het advies van Breda Actief, Meidenacademie Breda Girlz United gestart. Een unieke samenwerking in Breda. Het biedt meiden extra trainingsmogelijkheden, op een hoger niveau met betere trainers, naast de trainingen bij hun eigen club. Dit heeft het aantal inschrijvingen van meiden die willen gaan voetballen een enorme boost gegeven.

Lees verder





Binnenkort op de agenda!



VRIJWILLIGE INZET


SPORT EN BEWEGEN


do 28 september

Workshop Oriëntatie op vrijwilligerswerk



vr 6 oktober

Special Kidsdag

do 28 september

Workshop Hoe presenteer ik mezelf aan organisaties?



zo 15 oktober

NOC*NSF Paralympische Talentdag

do 12 oktober

Inspiratieavond Meer vrijwilligers voor je organisatie


di 17 oktober

X-kids Herfst


do 25 oktober

Seminar Talentontwikkeling



diverse data:
Gratis cursussen en trainingen


diverse data:
Sporten in de wijk
Breda Actief Volg ons via In opdracht van
www.breda-actief.nl
Indien je deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, kun je jezelf hier uitschrijven webversie