Nieuwsbrief


'Kom in Beweging'

Nieuwsbrief


'Kom in Beweging'

LEF


Voor de periode januari t/m maart 2018 zoeken 120 eerstejaars communicatiestudenten van AVANS Hogeschool naar een communicatieproject of vraag op het gebied van communicatie. Ze zoeken zelf een organisatie waar ze de komende maanden minimaal 48 en maximaal 78 uur voor aan de slag gaan. Het project LEF is een vervolg op het succesvolle project The Communication Challenge dat onlangs is afgerond. De resultaten zijn op 2 november gepresenteerd tijdens de Show & Tell. Kijk hier voor een terugblik en lees hier over knuffelbeertjes en Facebookpagina's voor betere communicatie!

Lees verder



Toolkit: een handvat tijdens City Challenge


In de Gemeente Breda kan je meedoen aan City Challenges. Op CityChallenges.nl zijn gemeenten op zoek naar ideeën van burgers. Wie dé oplossing voor een groot maatschappelijk probleem bedenkt, wint mooie geldprijzen of een subsidie om
het idee daadwerkelijk te realiseren! Breda Actief heeft de Toolkit 'Lekker in je vel, meedoen in je wijk'.
De Toolkit is er voor initiatiefnemers, vol met tips en handvatten om iets moois op te zetten in de wijk. Deze twee hulpmiddelen vullen elkaar dus mooi aan! Er kunnen nog tot 3 december concepten worden ingediend voor een City Challenge.

Lees verder



Wheels2sport

Wheels2Sport, partner van Sportloket West-Brabant, heeft dé oplossing voor mensen met een beperking die een sport willen uitproberen. Dit is een initiatief dat de provincie Noord-Brabant ondersteunt met een subsidie van € 82.500,- tot november 2020.

Eén van de doelen in het sportplan van de provincie is dat de komende jaren 50.000 extra mensen met een beperking gaan sporten of bewegen. Voor mensen met een beperking is sporten niet vanzelfsprekend. Zonder hulp van sporthulpmiddelen is het voor hen vaak zelfs onmogelijk om te gaan sporten.

Lees verder



Maak kennis met... Thijs Verhees

Dion Sillen heeft het stokje overgedragen als projectleider van de Vrijwilligersacademie. Als nieuwe projectleider is Thijs Verhees het aanspreekpunt over alles wat betreft de schooling van vrijwilligers. De Vrijwilligersacademie biedt cursussen, workshops, themabijeenkomsten en trainingen aan om kennis te delen en vrijwilligers te ondersteunen. Zijn persoonlijke motto: "Een leven lang leren" past goed bij de Vrijwilligersacademie. Klik verder om meer te lezen over Thijs!

Lees verder



Sportkanjers

Sportkanjers is een programma voor kinderen die ondersteuning nodig hebben bij de ontwikkeling van de sociaal-emotionele en motorische achterstand. Met een klein groepje kinderen uit de onderbouw van het basisonderwijs wordt er gesport en gespeeld.
Sportcoach Erik over Sportkanjers:
“Ik ben het meest trots op de eigen manier waarop de Sportkanjers zich hebben kunnen ontwikkelen in de motoriek en/of sociaal-emotionele vaardigheden. Het maakt niet uit of het grote of kleine ontwikkelingen zijn. De zichtbare groei van de Sportkanjers is wat dit project bijzonder maakt.”
Weten of Sportkanjers bij jou ook mogelijk is? Klik verder!

Lees verder



Breda voor elkaar nu ook te bezoeken

Vanaf 3 oktober zijn drie vrijwilligers op dinsdag, donderdag én vrijdag aanwezig in de Nieuwe Veste / Bibliotheek Centrum om alles te vertellen over vrijwilligerswerk.

Maak kennis met de nieuwe en enthousiaste vrijwilligers die informatie kunnen geven over vrijwilligerswerk in Breda en het gebruik van
www.bredavoorelkaar.nl. Ze helpen bezoekers op weg en beantwoorden vragen over de mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. Wim, Marijke en Yvette zijn er op dinsdag, donderdag en vrijdag van 11.00 – 13.00 uur bij de boeken voor volwassenen in de Bibliotheek aan de Molenstraat 6 in het centrum.

Lees verder


Op weg naar breder naschools aanbod

Basisschool de Liniedoorn wil het aanbod van naschoolse activiteiten vergroten en wil hierbij andere partijen, zoals sportverenigingen, betrekken. Sportcoaches van Breda Actief helpen hierbij. Het doel is dat de basisschool in de toekomst zelfstandig de activiteiten gaat verzorgen, waarbij ze het netwerk betrekt dat tijdens dit proces is opgebouwd rond de school. Sportcoaches zijn bij vele Bredase basisscholen actief voor diverse activiteiten. Ben je benieuwd wat zij voor jouw basisschool kunnen betekenen? Kijk dan
hier!

Lees verder




Binnenkort op de agenda!



VRIJWILLIGE INZET


SPORT EN BEWEGEN

ma 11 december

Belastingzaken voor verenigingen en stichtingen


03, 04 en 05 januari

X-Kids Kerst

do 25 januari

Verder kijken dan de grenzen van je eigen organisatie


20 april

Koningsspelen 2018








diverse data:
Gratis cursussen en trainingen


diverse data:
Sporten in de wijk
Breda Actief Volg ons via In opdracht van
www.breda-actief.nl
Indien je deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, kun je jezelf hier uitschrijven webversie