Nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie.
In deze uitgave
Oktober 2016

Een warm en toegewijd ziekenhuis

Terwijl de herfstvakantie al weer voorbij is kijk ik samen met het bestuur terug op een aantal geslaagde projecten waarover u in deze nieuwsbrief kunt lezen. Allereerst zijn we daarvoor onze dank verschuldigd aan u die de projecten financieel mogelijk heeft gemaakt!


Het zal u niet ontgaan zijn dat de activiteiten voor de nieuwbouw in volle gang zijn. De eerste paal is inmiddels geslagen en ook de nieuwe parkeergarage is alweer een dikke maand in gebruik. Eén van de twee pendelbussen die tussen de parkeergarage en het ziekenhuis rijdt is mogelijk gemaakt door Stichting Voormalig Gasthuis waarmee het bestuur goede banden onderhoudt. Wilt u de nieuwbouw volgen, bezoek dan de webpagina van Amphia op
https://www.amphia.nl/over-ons/nieuwbouw.

Een groot project was de realisatie van zes gezinssuites voor de kraamafdeling. Ook als na de bevalling nog zorg noodzakelijk is kunnen moeder, kind en partner hier samen verblijven, gedurende de dag en/of 's nachts. Behalve door de Vrienden is dit project gezamenlijk gerealiseerd met ondersteuning door vier andere partijen.

Naar verwachting duurt het nog drie jaar voordat het nieuwe ziekenhuis betrokken kan worden. Met uw steun blijven we ons in die tijd ook inzetten voor een warm en toegewijd ziekenhuis met oog voor het welzijn van patiënten, familieleden en bezoekers. Voorbeelden van deze projecten vindt u in deze nieuwsbrief. Ik wens u veel leesplezier!


Peter van der Velden

Voorzitter Stichting Vrienden van Amphia



Vrienden van Amphia maakt gezinssuites mede mogelijk

Na een verbouwing van enkele maanden heeft Amphia 29 september 2016 zes nieuwe gezinssuites in gebruik genomen. Moeders die pas bevallen zijn kunnen hier samen met hun kind en partner in een eigen kamer verblijven als blijkt dat opname in het ziekenhuis nodig is. De realisatie van de zes nieuwe
gezinssuites
is mede te danken aan een bijdrage van Stichting Vrienden van Amphia. Meer informatie vindt u op www.amphia.nl

Pendelservice voor bezoekers en patiënten van Amphia

Medio juli heeft Amphia twee nieuwe pendelbussen in gebruik genomen ter vervanging van de sinds 2014 rijdende bus. De aanschaf van de tweede pendelbus is na bemiddeling door Stichting Vrienden van Amphia financieel mogelijk gemaakt door Stichting Voormalig Gasthuis Breda. Met de in gebruikname van de nieuwe parkeergarage, eind augustus, is de toegankelijkheid van Amphia optimaal gegarandeerd. Foto: Joost van Dorst.

Relaxstoelen voor familieleden

Patiënten
op de afdeling neurologie kunnen, door hun hersenziekte of door de opname in een vreemde omgeving verward raken en lopen
een verhoogde kans op dwalen of valgevaar. Ook bij de jongere patiënt bestaat de kans op verwardheid.
Om vrijheid beperkende maatregelen voor de patiënt te voorkomen ( bv fixeren in bed of stoel) wordt de familie uitgenodigd mee te participeren in de zorg.
Dit verwacht een actieve houding. Hiervoor werden twee verrijdbare relaxstoelen gefinancierd, waardoor de familie dan overdag of 's nachts aanwezig kan zijn om te zorgen dat de patiënt veilig en rustig aanwezig kan zijn.

Kinderspeelgoed en wandbekleding voor wachtruimten radiologie

Wachten is nooit prettig, vooral niet als je een kind bent. De afdeling radiologie vertelde ons dat het speelgoed voor de kinderen hoognodig aan vervanging toe was. Ook bleek dat de ruimte waar bedlegerige patiënten
moeten wachten als saai en leeg werd ervaren. Zodoende is er sinds kort nieuw speelgoed voor de kinderen bevestigd. Ook is de muur van de wachtruimte voor bedlegerige patiënten
voorzien van een grote prikkelarme afbeelding. Hiermee wordt het wachten enigszins veraangenaamd.

Een hart onder de riem!

Patiënten
die bij een borstoperatie een okselklierverwijdering hebben ondergaan kunnen hiervan langdurig hinder ondervinden. Met een hartvormig kussen, dat in de oksel, onder de arm kan worden geplaatst wordt steun en comfort geboden. De afdeling Prinsenbeek van 'Vrouwen van Nu' benaderde de mammacare verpleegkundige in Amphia met het aanbod om deze kussens te maken. Op jaarbasis zijn zo'n 150 tot 200 kussensets nodig. Het bestuur van Vrienden van Amphia hoefde niet lang na te denken en besloot dit project financieel te ondersteunen.

Niets uit deze nieuwsbrief mag voor externe doeleinden gebruikt worden.
www.amphia.nl | Vriend worden | Wijzigen e-mail | © Amphia
 
Vrienden van Amphia heeft als doel een bijdrage leveren aan het welzijn van de patiënten, hun familie en bezoekers van Amphia. De stichting is een erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Inschrijfnummer KvK: 41105754.
 
Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief