Investeren in teams en vrijwilligers

 

 
 

De veranderingen in het sociale domein vragen om investeringen in de medewerkers die deze veranderingen in de praktijk moeten brengen. Ook het inzetten van vrijwilligers vraagt om een investering. Zij zijn degene die de eerste contacten hebben, vraagverkenning doen, signalen moeten kunnen oppakken en informatie en advies kunnen geven. Stichting VraagWijzer Nederland heeft een breed aanbod om deze investering om te zetten in workshops, trainingen, coaching, intervisie en supervisie voor diverse doelgroepen. Ons aanbod is te lezen op onze website. Voor een afspraak voor een nadere kennismaking: mail ons.


Voor een eerste indruk van een deel van ons aanbod:

Training methodisch werken voor sociale (wijk) teams

Training vraagverheldering voor de medewerkers van Integrale Toegang

Training vraagverkenning voor vrijwilligers

 
 

 

Workshop resultaatgericht werken

In de meeste gemeenten is de afgelopen periode een Sociaal (wijk) Team gestart of over de stad uitgerold. Er is een grote diversiteit aan vormen van de teams: sociale wijkteams, sociale teams, wijkteams, teams Toegang. Omdat er niet één blauwdruk is biedt dat vele kansen en mogelijkheden. Maar ook veel vragen en onduidelijkheden. Een fase van pionieren is uitdagend, maar er zijn ook grote verwachtingen. En wat moeten de concrete resultaten zijn? Met beleidsmakers en teamleden wordt de slag van beleid naar praktijk gemaakt, met elkaar worden door middel van de toepassing van de
Resultatenlogica©
de ambities vertaalt naar heldere resultaten. De workshop kent inmiddels een succesvolle try-out in een van de Sociale Teams in Gouda. Via de link meer informatie over de workshop.

Coaching en supervisie

Stichting VraagWijzer Nederland biedt coaching en supervisie door ervaren en gecertificeerde begeleidingskundigen. Een van die coaches is John Sas. Hij heeft ruime ervaring met het bieden van individuele of groepsmatige coaching. De vraag om coaching ontstaat vaak in een werksituatie waar je op terugkerende (belemmerende) patronen stuit. Supervisie is een actieve vorm van leren, gebaseerd op jouw functioneren in relatie tot bijvoorbeeld cliënten en collega’s. Voor meer informatie: klik hier voor de flyer.

Onderzoek bij Sociale (wijk) Teams

Het onderzoek van Stichting VraagWijzer Nederland is in volle gang. Het doel van het onderzoek is om meer zicht op de diversiteit van de verschillende Sociale (wijk) Teams te krijgen. De gemeenten Bergen (Limburg), Sint-Michielsgestel, Geldrop-Mierlo, Waalre, Den Haag en Woudenberg zijn inmiddels bezocht. Gemeente Huizen heeft aangegeven mee te willen doen. Er worden nog meer gemeenten gezocht om op een totaal van 15 te komen. Mail ons als u meer informatie over het onderzoek wilt of overweegt mee te doen.

Nieuw in het aanbod: Quickscan voor Sociale (wijk) Teams

Mail ons voor meer informatie
Succesvolle start training Zelfredzaamheid-Matrix

Mail ons voor meer informatie
Training methodisch werken voor Sociale (wijk) Teams

Mail ons voor meer informatie

 |  © 2024 Stichting Vraagwijzer Nederland  |  e-mail  |  webversie  |  afmelden nieuwsbrief