Wordt onze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief hier online.

In deze nieuwsbrief lees je over het voorkomen van een zomerdip, Rots en Water, spelen op OBS De Wending, de Uitvindfabriek, kleuters,
de audittraining en de eerste uitreiking van het Thinking for Learning certificaat.

Zomerdip?

De laatste schoolweken tikken weg en de zomervakantie staat voor de deur. Een heel schooljaar hard werken en leren, gevolgd door zes weken uitslapen, spelen en niet naar school. Voor veel kinderen betekent dat ook zes weken niet werken aan de schoolse vaardigheden, met een forse terugval als mogelijk gevolg. Herkenbaar? Via onderstaande link tref je vijf leuke tips om niet in de ‘zomerdip’ terecht te komen!


5 TIPS OM EEN ZOMERDIP TE VOORKOMEN




Vind je kracht en vergroot je zelfvertrouwen!

Edux biedt een training voor
alle leerlingen van groep 5 t/m 8
van de basisschool die zich zelfverzekerder en weerbaarder willen voelen, zodat ze beter leren omgaan met groepsdruk, plagerijen van zichzelf en anderen, gemakkelijker nieuwe vriendschappen kunnen sluiten en leren hoe om te gaan met spanningen tijdens toetsweken. Ook voor kinderen met faalangst, gedragsproblemen en hooggevoeligheid kan de training veel tools bieden.


Over deze training is er op
27 september 2017,
van 19.30 - 21.00 uur

een gratis
informatie-avond bij Edux. Iedereen is van harte welkom.


TRAINING VIND JE KRACHT EN VERGROOT JE ZELFVERTROUWEN

Spelen op OBS De Wending

Op OBS De Wending in Roosensaal nemen ze spelen serieus. Spel vormt de basis en iedereen speelt. Lees in onderstaand artikel waarom hun aanpak uniek is en hoe zij ouders hierbij betrekken.


SPELEN OP BASISSCHOOL DE WENDING


De Uitvindfabriek

Afgelopen mei is de Uitvindfabriek geopend in Breda. Veel kinderen hebben al ervaren hoe ze hier kunnen leren door te maken. Komend schooljaar gaan Patricia Jansen (W&T adviseur, verbonden aan PABO) en Wendy Braat (Edux) Bredase scholen meenemen in de mogelijkheden van onderzoekend en ontwerpend leren. Daarbij wordt de Uitvindfabriek hun uitvalbasis, waar zij vaak op woensdagen te vinden zijn.


Ben je nieuwsgierig en wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op met Wendy Braat: wbraat@edux.nl of 06-51366739.

Kleuter is al in staat wetenschappelijk onderzoek uit te voeren.

Lees hierover in het artkel uit de Volkskrant
via onderstaande link en geef kinderen de ruimte om te experimenteren!


ARTIKEL: KLEUTER IS AL IN STAAT WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK UIT TE VOEREN




Cursus Uitgelicht! Audittraining

“Door de gesprekken kreeg ik objectief terug wat er op mijn school te zien is en werden mijn blinde vlekken helder. Het zette me op scherp” (een reactie van een directeur)

Als interne auditor houd je de organisatie een spiegel voor. Naast theorie staat vooral ook praktijkleren centraal tijdens deze opleiding. Je gaat direct aan de slag met observaties en het oefenen van gesprekken. Achtergrondkennis wordt al oefenend opgedaan. Auditoren werken intensief samen, waardoor je veel van elkaar leert. Meer informatie is te vinden via onderstaande link.


AUDITTRAINING

Eerste certificaten Thinking for Learning

Wat zijn wij trots op de basisscholen De Regenboog (Zevenbergen) en De Vondel (Roosendaal) die denken belangrijk maken. Zij ontvingen als eerste basisscholen in West-Brabant het officële certificaat Thinking for Learning.

Uitspraken leerkrachten De Vondel:
"Ik werk meer naar mijn doel, zonder slaaf te zijn van de methode."
"De kinderen hoef ik niet meer zo aan te sporen, ze zijn erg betrokken door de diverse samenwerkingsvormen."

"Ik denk bewuster over denken, experimenteer met werkvormen die ik nog niet kende."
"Ik laat kinderen hun antwoorden beargumenteren en ben niet meer tevreden met alleen het goede antwoord. Hiermee activeer ik het denkproces."

Wist je dat?

* Edux weer van de partij is op 1 oktober 2017 tijdens de Singelloop? Wij nodigen iedereen uit om met ons mee te lopen! Lees meer op www.edux.nl.
* Op 4 oktober a.s. scholen uit West-Brabant een kijkje kunnen gaan nemen in de Thinking for Learning-keuken van andere scholen in het oosten van het land? Toogdag 2017

* Je het nieuwe schooljaar goed van start gaat in een DUO BAAN met de workshop Werkplezier voor twee?

*Wij iedereen een geweldige zomervakantie toewensen?

www.edux.nl


Edux Onderwijspartners

 

Tolweg 11, 4851 SJ Ulvenhout

Postbus 75, 4850 AB Ulvenhout

t (076) 524 55 00

e info@edux.nl

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich eenvoudig afmelden.