Wordt onze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief hier online.

Inhoudsopgave

De speelleeromgeving op de Rubenshof

De leerkrachten van de Rubenshof in Oosterhout
wilden meer speelmogelijkheden voor hun kinderen en richtten daarvoor hun speelleeromgeving helemaal opnieuw in. Onze adviseur Karlijn Brouwers dacht met hen mee en schreef dit artikel hierover.

Cursus ‘Pedagogisch coach binnen de kinderopvang'

Er is veel belangstelling voor onze cursus ‘Pedagogisch coach binnen de kinderopvang'. Deze cursus is goedgekeurd als combinatie van ‘Scholing voor Pedagogiek 0-13’ en ‘Scholing voor Coaching’.
Door dit succes hebben we een NIEUWE CURSUS gepland. Voor de data, meer informatie en inschrijving klik hier.

Verkeerseducatie volop in beweging

In Noord-Brabant zijn sinds januari 2018 meer dan 100 certificaten en labels uitgereikt voor GROEN LICHT! Tevens gaan in Boxtel de eerste kinderdagverblijven deelnemen aan de GROEN LICHT!-trajecten. Gemeente Heeze is net gestart met JONGLeren in het Verkeer. Kortom: volop beweging!


Edux kan trots zijn op haar verkeersveiligheidsprojecten! Een score van 4 (van de 5) sterren op gedragspotentie voor het JONGleren in het Verkeer. En voor JONGleren + Groen Licht! een verwachte gedragspotentie van 4 sterren!
Voor meer informatie over onze verkeersveiligheidsprojecten klik hier.

Elk kind een uitvinder!

De gemeente Breda laat alle kinderen onbegrensd ontdekken! Spelend en ontdekkend leren is voor het jonge kind (2-6 jaar) een mooie aanpak om veel te ontdekken en de nieuwsgierigheid te stimuleren. Vanuit het werkveld komen er vragen naar voren, zoals: hoe stimuleer ik als professional die onderzoekende houding, creativiteit en verbeeldingskracht bij het jonge kind en hoe richten we een rijke speel-/leeromgeving in die hieraan bijdraagt? Enkele W&T-coördinatoren (waaronder Patricia Jansen en Wendy Braat) zijn gevraagd om binnen IKC's of op plaatsen waar opvang en onderwijs samen een doorgaande leerlijn verzorgen, spelend en ontdekkend leren te stimuleren.


Past dit in jullie visie en plannen, dan gaan we graag in gesprek! Voor de locacties van de gemeente Breda kan dit zelfs binnen de subsidie. Met andere gemeenten gaan we graag in gesprek om te kijken hoe het past in hun VVE-beleid. Neem contact op met Wendy Braat.

Een 1-2-3 combinatiegroep?!

Onze adviseur Anouk Brouns heeft Den Akker in Oisterwijk begeleid bij de implementatie van het kindervolgsysteem en de visie op onderwijs aan het jonge kind. Alles met doel om te komen tot een vlotte transitie naar doelgericht (lerend) spelen in de groepen 1, 2, en 3. Lees hier het artikel vanuit de praktijk 'Een 1-2-3 combinatiegroep'.


Taalontwikkeling en het jonge kind

Hoe stimuleer je de taalontwikkeling in groep 1-2 doelgericht het allerbeste? Wat zijn de beste voorspellers in groep 1-2 voor vloeiend leren lezen in groep 3? En wat kunnen mogelijk de eerste, vroegtijdige signalen van dyslexie zijn?

Op deze en meer vragen zal ingegaan worden tijdens de training ‘Taalontwikkeling en het jonge kind’. Lees meer.

Edux Onderwijspartners

 

Tolweg 11, 4851 SJ Ulvenhout

Postbus 75, 4850 AB Ulvenhout

t (076) 524 55 00

e info@edux.nl

w edux.nl

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich eenvoudig afmelden.