Beste (voornaam),

Trendsportal is bijna een jaar op stoom! Een jaar vol nieuwe verbindingen en gezamenlijke visievorming op mobiliteit in Noord-Limburg. In deze nieuwsbrief nemen we je kort mee in de laatste opbrengsten uit de lokale sessies in Horst aan de Maas en Venray, stellen we onze partner Martijn Berende voor, delen we het succes van de pilot: Jonge automobilisten en kun je bijdragen om Trendsportal op de (politieke) kaart te zetten.

Terugblik lokale sessie Venray


  • Kan bij de herontwikkeling van de N270 gekeken worden naar nieuwe ontwikkelingen zoals draadloos laden van elektrische voertuigen via inductie in het wegdek?
  • Hoe kunnen we als gemeente Venray een elektrische dienstauto beschikbaar maken voor public sharing?
  • E-bike is het vervoermiddel van de toekomst. Hoe maak je fietspaden hiervoor geschikt?
    Kan als test een fietspad in Venray hiervoor worden aangepast?
  • Hoe kunnen we fietsroutes aantrekkelijker maken? Ideeën die hierbij genoemd zijn: een mobiele app of een gamefiets waar je met meerdere personen op kunt fietsen.


Een greep uit de ideeën die op maandagavond 19 juni in Venray met ruim 30 personen zijn
opgehaald. Tijdens de avond werd ingezoomd op de thema's: openbaarvervoer en doelgroepenvervoer, fietsverkeer en recreatie, transport en logistiek en duurzaamheid. De bovenstaande en de overige ideeën worden komende periode bekeken en waar mogelijk concreet gemaakt.


Benieuwd naar de sfeerimpressie van deze avond? Bekijk ze op de website.

Lokale sessie Horst aan de Maas

Ook in Horst aan de Maas
werd druk nagedacht over de verkeersvraagstukken in de gemeente. Op 5 juli discussieerden zo’n 30 aanwezigen over de thema’s: fiets en openbaarvervoer, verkeersveiligheid, duurzaamheid en slimme mobiliteit en bereikbaarheid en leefbaarheid. De gesprekken leverden interessante ideeën op.


Eén van de ideeën is om een hop-on hop-off bus te laten rijden tussen de verschillende recreatieve bestemmingen. Daarnaast is er onder andere gesproken over deelauto systemen, bordenvrije dorpen en pluktuinen op buurtniveau. De komende periode wordt de opbrengst van 5 juli geïnventariseerd en omgezet in acties die zowel door de gemeente Horst aan de Maas als vanuit andere aanwezigen opgezet gaan worden tot concrete projecten en maatregelen.


Benieuwd naar de sfeerimpressie van deze avond? De illustraties die zijn gemaakt, vind je op de website.

Collega met passie: Martijn Berende

Martijn Berende, eigenaar Gommans & de Wit uit Ysselsteyn, een van oorsprong universele dorpsgarage maar inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf van 10 medewerkers met een lease-service (wat Martijn ook wel autodelen avant la lettre noemt). “Als ondernemer ben ik bezig om mijn bedrijf toekomstbestendig te maken. De ontwikkelingen zijn volop in gang. Kijk naar de elektrische auto maar ook autodelen. Vanuit dit perspectief ben ik altijd opzoek naar nieuwe innovaties, vandaar ook mijn deelname aan Trendsportal en specifiek aan de werkgroep ‘Gezamenlijk reizen’, aldus Martijn.


Waar komt jouw passie voor mobiliteit vandaan en hoe zet je die in binnen Trendsportal?
Martijn: “Voor mij is autorijden, maar ook andere vormen van vervoer de ultieme vrijheid. Dit gevoel zet ik ook voorop bij gesprekken met mijn klanten. Het gaat namelijk niet alleen om de auto, maar om de emotie eromheen. De kunst is om te kijken naar een passende oplossing. Bijvoorbeeld: je zoekt een auto waar je doordeweeks korte afstanden mee rijdt, maar die sterk genoeg moet zijn om eens per jaar de caravan te trekken. Veel mensen gaan dan voor een grotere sterkere auto, terwijl je beter kan kiezen voor een kleinere auto die je tijdens de vakantie omwisselt voor een sterkere variant. Door dit aan te bieden hebben klanten alle vrijheid, beperk je de kosten en het is beter voor het milieu.” In de werkgroep ‘Gezamenlijk reizen’ is o.a. Martijn Berende betrokken om te kijken

hoe deelauto’s een nadrukkelijkere plek in de samenleving kunnen krijgen.


Wanneer is Trendsportal voor jou geslaagd?
“Voor mij is Trendsportal geslaagd als ik nieuwe contacten heb opgedaan die mijn business verder brengen. Zo vond ik de tweedaagse in november afgelopen jaar erg inspirerend. Als ondernemer leef je vaak in de waan van de dag, het was fijn om eens te ‘brainwaven’. Hierbij moet ik ook de kanttekening plaatsen dat het proces voor mij als ondernemer soms wat abstract blijft. Al begrijp ik dit ook vanuit het perspectief van de overheid waarbij ze de tijd neemt om te inventariseren.
Ik wil als ondernemer gewoon sneller concretere stappen zetten. Wellicht dat dit in het tweede deel van het jaar haalbaar is,” aldus Martijn Berende.

Trendsportal op de (politieke) kaart!

Deze zomer starten veel politieke partijen met het schrijven van hun partijprogramma voor de gemeenteraadverkiezingen in 2018. Uiteraard willen we dat mobiliteit in Noord-Limburg ook een plek krijgt hierin. Om die reden ontvangen
politieke partijen in Noord-Limburg een leaflet over de doelen
van Trendsportal.
Hierbij nodigen we partijen maar ook bedrijven en verenigingen uit om met ons in gesprek te gaan. Ken jij
iemand die hierin
geïnteresseerd is?
Stuur dan de film of link naar de leaflet door.
Zo bouwen we samen aan een
stevig
verankerd
mobilteitsnetwerk!

Pilot 'Jonge automobilisten' wordt landelijk opgepikt!

Sinds vier jaar draait de pilot ‘Jonge Automobilisten, Rijopleiding op Maat’ met als doel om het aantal verkeersslachtoffers onder jonge automobilisten terug te dringen. De pilot is een initiatief van Trendsportal samen met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg én met ondersteuning van lokale partners Ruud Rutten Verkeersopleidingen en Autorijschool Wim Ummenthum. De methoden en werkwijzen zijn gepresenteerd op het CIECA congres in Noorwegen en worden overgenomen door VEKA Best en wellicht in het najaar door Centraal Bureau Rijvaardigheid.


Benieuwd naar de aanpak? Lees dan meer op de website.

 
Adres
Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo
Telefoon
Tom Jacobs
Beleidsadviseur verkeer
+31 (0)6 55 23 98
E-mail
info@trendsportal.nl
Trendsportal © 2024  |  webversie  |  afmelden nieuwsbrief