Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Op zoek naar nieuwe vrijwilligers? Maak gebruik van
www.bredavoorelkaar.nl!


Gemiddeld melden zich iedere maand zo’n 100 nieuwe enthousiaste vrijwilligers op
www.bredavoorelkaar.nl: dé online marktplaats in Breda waar organisaties en vrijwilligers elkaar vinden. Leg zelf contact met interessante vrijwilligers en plaats en beheer er je vacatures. Een account aanmaken is gratis en eenvoudig. Advies nodig bij het schrijven van een pakkende vacaturetekst? Kom naar de workshop op 9 november.

Lees verder


Wij maken er ‘nog steeds’ een punt van in Breda

Zeg ‘nee’ tegen grensoverschrijdend gedrag binnen jouw sportvereniging of vrijwilligersorganisatie! In de week van 6 tot en met 12 november start de Bredase campagne: ‘Wij maken er een punt van in Breda’. Deze week valt samen met de nationale ‘Week van Respect’. Ken of ben jij die vrijwilligersorganisatie of sportvereniging die grensoverschrijdend gedrag aan wil pakken? Maak er dan een punt van en roep anderen op om er ook een punt van te maken!

Lees verder



VRIJWILLIGE INZET



SPORT EN BEWEGEN

Financiële meerjarenplanning voor verenigingen en stichtingen

Penningmeesters, financieel administrateurs, kascontrole commissieleden, bestuursleden, commissieleden financiën opgelet! Ben jij benieuwd naar de financiële prognose van jouw vereniging of stichting en wil jij ervoor zorgen dat jullie (financieel) zorgeloos de toekomst tegemoet kunnen gaan? Kom dan naar de themabijeenkomst budgetteren van de Vrijwilligersacademie Breda i.s.m. BDO Breda.

Lees verder



Succesvolle samenwerking sportcoaches en HV United


HV United wist niet hoe ze een handbaltoernooi konden organiseren en onze sportcoaches wisten hier wel raad mee. Dit leidde tot het succesvolle Schoolhandbaltoernooi op 11 oktober! Ben jij een sportaanbieder of basisschool die met vragen zit of een steuntje in de rug kan gebruiken? Neem contact met ons op!

Lees verder

Gratis cursus: “Hoe begeleid ik mijn cliënt duurzaam naar sport, bewegen of vrijwilligerswerk?”

Deze cursus op 6 november is speciaal voor organisaties die hun cliënten begeleiden op het gebied van participatie. Onderwerpen die aan bod komen zijn: informatie over vrijwillige inzet, (aangepast) sport en bewegen, het Sportloket, het gebruik van www.bredavoorelkaar.nl en het begeleidingsproces naar deelname. Natuurlijk is er ruimte om ervaringen met elkaar te delen en vragen te stellen.

Meld je hier aan



Vraag via het programma Grenzeloos actief het stimuleringsbudget aan!

Kun je als sport- en beweegaanbieder voor mensen met een beperking extra ondersteuning gebruiken? Vraag dan via het programma Grenzeloos actief het stimuleringsbudget aan! Dit budget is een bijdrage voor ondersteuning en activiteiten van sport- en beweegaanbieders binnen een regio, met als doel het vernieuwen, uitbreiden en versterken van het sport- en beweegaanbod.

Lees verder

Privacywetgeving: nieuwe wetgeving in 2018

Heeft je organisatie een adressenbestand met vrijwilligers, leden, deelnemers, cliënten of andere relaties? Verstuur je wel eens een mailing? Houd je dossiers bij van vrijwilligers of leden? Dan is deze themabijeenkomst voor jou van belang, want in 2018 treedt namelijk de nieuwe Europese privacywetgeving in werking. Voldoet je website aan de wettelijk verplichte veiligheidseisen? Jan van Gool van MARK Advocaten
vertelt wat dit betekent.
De avond is interessant voor alle Bredase verenigingen, organisaties, stichtingen en initiatieven die met persoonsgegevens werken.

Lees verder


In 2018 nóg meer kinderen in beweging!

Sinds de start op 20 september zijn er zoveel aanmeldingen via www.sportintobreda.nl, dat we in de week van 19 tot en met 23 februari hiervoor extra aandacht vragen bij 15.000 kinderen op alle basisscholen in Breda. Dit doen we door middel van een flyer met nieuwe proeflessen.

Lees verder


Binnenkort op de agenda!



VRIJWILLIGE INZET


SPORT EN BEWEGEN

ma 30 oktober, 06 en 13 november

Hoe geef je een cursus of workshop?



ma 06 november

Wij maken er een punt van in Breda


do 02 november

Show & Tell: mini-seminar over communicatie



wo 01, 08 en 15 november

Sporten in de wijk Driesprong

ma 06 en 13 november

Besturen kun je leren!


di 02 en 03 januari

X-Kids Kerst




diverse data:
Gratis cursussen en trainingen


diverse data:
Sporten in de wijk
Breda Actief Volg ons via In opdracht van
www.breda-actief.nl
Indien je deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, kun je jezelf hier uitschrijven webversie