Nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie.
In deze uitgave
Juli 2017

Warm lopen voor de Singelloop

Beste Vrienden,


In deze nieuwsbrief leest u over de projecten die onlangs gerealiseerd zijn. Een speciaal project wilden wij u niet onthouden. Tijdens de jaarlijkse Singelloop, op 1 oktober a.s. lopen medewerkers van Amphia namelijk voor een belangrijk doel: het welzijn van patienten met borstkanker die de mammapoli bezoeken. Bent u ook een loper en/of wilt u dit project ook
sponsoren, lees dan verder in deze nieuwsbrief. Ik wens u een prettige, onspannen en gezonde zomerperiode toe!

Peter van der Velden,

Voorzitter.





Kindermiddagen

Als een ouder behandeld wordt i.v.m. kanker, heeft dat een grote impact op het gezin. Ook jonge kinderen van patiënten kunnen de behandeling als belastend ervaren. Het ziekenhuis waar vader of moeder heen moet kan een bedreigende plek worden, of het gesprek over diagnose en behandeling tussen ouder(s) en kind is moeilijk en belastend.

Amphia wil de kinderen in de leeftijdsgroep 5 – 12 jaar die in deze situatie zitten extra aandacht geven. Als proef worden voor hen gedurende 2017 een aantal middagen verzorgd. Het doel hiervan is om de drempel naar het ziekenhuis te verlagen en hen een leuke middag te bezorgen in een moeilijke tijd. De Vrienden van Amphia dragen financieel bij aan de organisatie van deze middagen.

Lopen tegen borstkanker

Oktober is borstkankermaand. In Amphia zien behandelaars jaarlijks zo’n 400 nieuwe patiënten op de mammapoli. Tijdens de Breda Singelloop op 1 oktober a.s. laten medewerkers van Amphia hun loop sponsoren voor patiënten zoals Diana Franssen (zie afbeelding). Met de opbrengst worden mooie, zachte omslagdoeken aangeschaft die borstkankerpatiënten van Amphia krijgen tijdens hun bezoek aan onze mammapoli. De doek wordt gebruikt zodat patiënten zich kunnen
bedekken tijdens onderzoeken, waardoor zij zich minder kwetsbaar voelen. Kent u iemand of bent u iemand die ook gaat lopen? Sponsor óók mee.

Lees hier het verhaal van Diana:
https://tinyurl.com/yc6egcap

Lees meer over deze actie op de pagina projecten op www.amphia.nl/vrienden

Verbouwing dagbehandeling oncologie

Eind maart zijn de werkzaamheden afgerond voor de herinrichting van de wachtruimte dagbehandeling oncologie op de Langendijk.
Deze ruimte wordt intensief gebruikt door patiënten
en familie, o.a. voorafgaand aan een chemokuur, en was hard toe aan een opknapbeurt. Behalve nieuw meubilair hebben de muren een schilderbeurt gekregen en zijn er planten geplaatst. Ook aan verlichting en wandversiering is gedacht. Naast de financiering door Amphia ondersteunden ook de Vrienden van Amphia dit project evenals de Community Service Rotaryclub Breda-Zuid. Wilt u meer weten over de projecten van de Vrienden van Amphia:
www.amphia.nl/vrienden > Projecten .

Opknappen spreekkamers cardiologie

De twee spreekkamers Cardiologie op unit 36 en 37, locatie Molengracht, waren hard toe aan een opfrisbeurt. De kamers zijn veelvuldig in gebruik, ook voor de soms zware gesprekken over behandelingen. Ze kregen van de Vrienden van Amphia fleurige wandafbeeldingen naast het nieuwe meubilair en de schilderbeurt van Amphia.

Jaarverslag en jaarrekening 2016

Vanaf 1 juli jl. kunt u het jaarverslag 2016 en de jaarrekening 2016 van de stichting raadplegen via de website www.amphia.nl/vrienden > documenten. We vinden het belangrijk om op deze manier verantwoording af te leggen over onze activiteiten. Als ANBI én
CBF-erkend goed doel zijn wij dat ook verplicht.

Niets uit deze nieuwsbrief mag voor externe doeleinden gebruikt worden.
www.amphia.nl | Vriend worden | Wijzigen e-mail | © Amphia
 
Vrienden van Amphia heeft als doel een bijdrage leveren aan het welzijn van de patiënten, hun familie en bezoekers van Amphia. De stichting is een erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Inschrijfnummer KvK: 41105754.
 
Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief