Nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie.
Vrienden van Amphia
Nieuwsbrief maart 2016


Beste Vrienden,


In januari is Amphia overgestapt op een nieuwe huisstijl. Ook de webpagina's van de Vrienden van Amphia hebben een 'make-over' gehad. Neem hiervoor een kijkje op
www.amphia.nl/vrienden. Op de Amphia site vindt u ook informatie over de nieuwbouw van ons ziekenhuis. Op 19 maart a.s. staat het bestuur tussen 11.00 en 16.00 uur paraat op locatie Breda Molengracht tijdens de open dag van de zorg. We ontmoeten u daar graag!


Elmar Beekman, Coördinator
voor stichting Vrienden van Amphia.



Vrienden van Amphia

Slaapliedjes en verhaaltjes op neonatologie

Op de afdeling neonatologie worden kinderen verzorgd die nog extra zorg nodig hebben na hun geboorte in het ziekenhuis. De ouders en verzorgers van deze kinderen brengen veel tijd met hen door. Een verhaaltje of liedje kan er voor zorgen dat kinderen zich beter op hun gemak voelen. Zodoende zijn er verhaal-, dicht en liedjesboekjes aangeschaft. Ook zijn er voor broertjes en zusjes die op bezoek komen cd spelers, koptelefoons en luistercd's beschikbaar gesteld om hen zoet te houden. Voor de actieve baby's is er ook een babygym aanwezig.

Aankleding Acute Opname Afdeling

De Acute Opname Afdeling (AOA)
is een klinische verpleegafdeling waar patiënten acuut voor maximaal 48 uur worden opgenomen. Als de patiënt verdere of uitgebreidere behandeling nodig heeft, wordt hij of zij na het verblijf op de AOA opgenomen op een van de verpleegafdelingen binnen Amphia. Om een rustgevend effect te creëren vroeg de afdeling voor het ontvangstgedeelte wandbekleding aan.

Vacature: help ons om van Amphia een nog aangenamer plek te maken!

Om verbeterprojecten financieel mogelijk te blijven maken zoekt het bestuur vrijwilligers die bij Amphia bezoekers willen informeren over onze projecten. Het contact met de bezoekers is een belangrijk onderdeel van het werk; u vindt het leuk om met mensen in contact te komen en hen te enthousiasmeren over de projecten voor onze patiënten in het ziekenhuis. We denken aan één of twee dagdelen per maand zodat de vrijwilliger ervaring op kan doen en vaardigheden kan ontwikkelen. Spreekt deze vacature u aan, of kent u iemand die mogelijk geïnteresseerd is, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking of stuur deze vacature door. De contactgegevens vindt u onderaan deze nieuwsbrief.

Slaapbank voor de IC - II

In onze vorige nieuwsbrief berichtten we over de aanvraag voor een slaapbank voor de Intensive Care op de locatie Breda Molengracht. Voor de familieleden van deze groep patiënten is een familiekamer ingericht waar zij kortere of langere tijd kunnen verblijven als dat noodzakelijk is. Dankzij de bijdragen van de donateurs heeft de slaapbank een plaats gekregen in de familiekamer. Mede namens het personeel van de IC onze hartelijke dank!

Een boek bestellen...goed gedaan!

Youbedo.com is het sociale platform waar 10% van de aankoopprijs van een boek aan een goed doel kan worden gedoneerd. In 2015 heeft Youbedo.com €307,- aan de Vrienden van Amphia overgemaakt. Onze hartelijke dank hiervoor!
De Amphia boekenwinkel vindt u via:
https://amphia.youbedo.com/
.


Vrienden van Amphia  |  Contact  |  Vriend worden  |  Afmelden  |  Wijzigen e-mail


Vrienden van Amphia heeft als doel een bijdrage leveren aan het welzijn van de patiënten, hun familie en bezoekers van het Amphia Ziekenhuis. De stichting is een erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Inschrijfnummer KvK: 41105754.