Wordt onze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief hier online.

Inhoudsopgave

Met Edux naar Stockholm


Van 8 tot en met 12 oktober gaat Edux naar Zweden om daar te kijken naar inclusief onderwijs, naschoolse-opvang en kindcentrum 1 t/m 6 jaar.

Ga je mee? Lees hier voor meer informatie en aanmelding.

Een goede overdracht is het halve werk!


De maand juni staat op veel scholen in het teken van toetsen en afronding van het schooljaar. De overdracht is een essentiële actie in deze laatste schoolweken. Hoe zorg je voor een effectieve overdracht? Lees hier verder.

De speelleeromgeving op de Rubenshof


De leerkrachten van de Rubenshof in Oosterhout
wilden meer speelmogelijkheden voor hun kinderen en richtten daarvoor hun speelleeromgeving helemaal opnieuw in. Onze adviseur Karlijn Brouwers dacht met hen mee en schreef dit artikel hierover.

Masterclass Groepsplanloos werken OPO


Ben je van plan om komend schooljaar een sterke onderwijskundige koers uit te gaan zetten waarbij opbrengstgericht én passend onderwijs inzichtelijk en behapbaar worden gemaakt? Lees hier meer over de masterclass Opbrengstgericht Passend Onderwijs door Menno van Hasselt en Wijnand Gijzen.


De rol van de IB-er bij zieke leerlingen


Een zieke leerling. Wat moet, wat mag en wat kan?
Lees hier het artikel van Janneke van Loon 'De rol van de
IB-er bij zieke leerlingen'.

T4L instroom cursus

Deze training is bestemd voor leerkrachten, intern begeleiders en directeuren die metacognitie (leren denken en leren leren) meer onder de aandacht willen brengen binnen hun onderwijs. De training is geschikt voor zowel geïnteresseerden als voor leerkrachten die op een Thinking for Learning school werken, maar zelf nog geen training hebben gevolgd. Lees hier meer en schrijf je in.

NIO test: weer genormeerd voor de komende jaren!

In 2017 heeft Edux meegewerkt aan de hernormering van de Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijs (NIO) voor groep 7 en 8. Boom Uitgevers heeft de nieuwe normering op 1 februari jl. ingediend ter beoordeling aan COTAN: de NIO is op alle 7 criteria met een ‘goed’ beoordeeld.

De toets betreft afname van de NIO in april/mei/juni voor groep 7, in groep 8 en de klassen 1,2 en 3 van het voortgezet onderwijs. Dit betekent ook dat de NIO vanaf schooljaar 2018-2019 een doorgaande vermelding heeft op de Regeling screenings- en testinstrumenten LWOO en PrO. Lees hier voor meer informatie.


Een 1-2-3 combinatiegroep?!

Onze adviseur Anouk Brouns heeft Den Akker in Oisterwijk begeleid bij de implementatie van het kindervolgsysteem en de visie op onderwijs aan het jonge kind. Alles met doel om te komen tot een vlotte transitie naar doelgericht (lerend) spelen in de groepen 1, 2, en 3. Lees hier het artikel vanuit de praktijk 'Een 1-2-3 combinatiegroep'

EDI instroom

Start je als nieuwe leerkracht op een school waar ze volgens de principes van Expliciete Directe Instructie (EDI) werken? Of wil je je didactische vaardigheden vergroten en meer te weten komen over EDI? Volg dan in het najaar 2018
onze 3 modules EDI instroom! Lees hier meer.

Wetenschap- en Technologieonderwijs

Haal jij
de doelen van het TechniekPact2020 en laat je de leerlingen kennismaken met technologie? Of veel belangrijker nog, voel jij je als leerkracht toegerust op het aanbieden van wetenschap- en technologieonderwijs.

Lees hier over de aanpak die werkt.

Graag gaat Eva
van de
Sande
samen met jou aan de slag zodat we binnenkort kunnen zeggen; elke leerkracht in Nederland biedt W&T onderwijs aan en stimuleert zo de onderzoekende houding van elke leerling!


RIJKT en Edux tekenen samenwerkingsovereenkomst


Het is officieel: pedagogisch expertisecentrum RIJKT en Edux bundelen hun kennis en krachten. Edux is hiermee aangesloten bij Wij zijn JONG. Joël van Raak, directeur van Edux, wordt hiermee ook directeur van RIJKT. Voortaan bieden de kenniscentra samen een nog breder, actueler en integraler dienstenpakket aan. Wil je meer hierover weten klik hier.

Edux Onderwijspartners

 

Tolweg 11, 4851 SJ Ulvenhout

Postbus 75, 4850 AB Ulvenhout

t (076) 524 55 00

e info@edux.nl

w edux.nl

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich eenvoudig afmelden.