Wordt onze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief hier online.

In deze nieuwsbrief meer informatie over onze cursus intern begeleider in de kinderopvang, de Looqin informatiebijeenkomst, Kleuterplein, leren denken bij jonge kinderen en een opiniestuk over langer kleuteren.

Cursus uitgelicht: Intern begeleider in de kinderopvang

Deze cursus is bestemd voor (staf)medewerkers in de kinderopvang. De rol van de intern begeleider wordt verkend en heel belangrijk; je leert hoe je je collega’s kunt coachen in het observeren en begeleiden van kinderen tijdens spel. Er is specifieke aandacht voor het observeren en begeleiden van opvallend gedrag en de taalontwikkeling van jonge kinderen. Meer informatie is te vinden via onderstaande link op onze website:


INTERN BEGELEIDER BINNEN DE KINDEROPVANG

Looqin informatiebijeenkomst 30 mei 2017

Ben je benieuwd naar het procesgericht kindvolgsysteem Looqin KO of PO? Maak dan gratis kennis en laat je informeren over de inhoud, werkwijze
en alle functionaliteiten. Met dit kindvolgsysteem breng je eenvoudig de volledige ontwikkeling van kinderen in beeld: welbevinden, betrokkenheid, de ontwikkelingsdomeinen(KO)/competenties en prestaties(PO).


LOOQIN INFORMATIEBIJEENKOMST

Kleuterplein in lerarenregister

Edux is een door Malmberg erkende scholingspartner. Als een school een implementatietraject van de methode Kleuterplein 2 heeft gevolgd dan mag Edux een bewijs van deelname incl. registerleraar uitreiken.
Een succesvol traject bestaat uit minimaal 5 bijeenkomsten. Met de code op de achterzijde van het certificaat kan de cursist het traject in het eigen dossier registreren. De toekenning van het registerleraar omvat 50 punten.

Thinking for Learning bij jonge kinderen

Jonge kinderen leren denken? Dat is heel goed mogelijk! Lees hierover in onderstaande blog van Karlijn Brouwers.


BLOG: THINKING FOR LEARNING BIJ JONGE KINDEREN


Ben je geïnteresseerd in hoe je jouw peuters of kleuters aan het denken kunt zetten? En wil je deelnemen aan de cursus “Thinking for Learning voor het jonge kind”, neem dan contact op met Karlijn Brouwers; kbrouwers@edux.nl of 06-42485867

Kleuters kunnen helemaal niet blijven zitten

Is langer kleuteren wel of niet goed voor het kind? En wat is de visie hierop binnen jouw school? Lees hieronder in het opiniestuk uit Trouw van
Erica Ritzema, kernlid van de Werk-Steungroep Kleuteronderwijs (WSK).


OPINIESTUK: KLEUTER KAN HELEMAAL NIET BLIJVEN ZITTEN

Enthousiaste ervaringen met Groen Licht!

Kinderdagverblijf De Helpende Handjes in Erp gaat voor het GroenLicht! label. Lees hieronder hun ervaringen.


WIJ GAAN VOOR HET GROEN LICHT LABEL


Edux Onderwijspartners

 

Tolweg 11, 4851 SJ Ulvenhout

Postbus 75, 4850 AB Ulvenhout

t (076) 524 55 00

e info@edux.nl

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich eenvoudig afmelden.