Burgerparticipatie, Basis GGZ en speciale aanbieding

 

In deze nieuwsbrief allereerst aandacht voor Burgerparticipatie met
een burgerpanel. Vervolgens meer informatie over
Basis GGZ in de 0e lijn. De column van deze maand gaat over schoonmaakwerk: van Wmo naar Wbb? En tot slot onze speciale aanbieding en de beste wensen.

 

Burgerparticipatie met een digitaal burgerpanel

De laatste tijd is er veel aandacht voor nieuwe manieren om de burger te betrekken bij de vorming van het gemeentelijk beleid. Het is daarbij van belang, op een betrouwbare manier te meten hoe er door de burgers over het gemeentelijke beleid en de uitvoering hiervan wordt gedacht. Een digitaal burgerpanel is hier een geschikt instrument voor. Middels een digitaal burgerpanel kan de gemeente op brede schaal burgerparticipatie tot stand te brengen en zo burgers en politiek dichter bij elkaar te brengen. Lees hier meer.

Basis GGZ in de 0e lijn

De Geestelijke Gezondheid Zorg (GGZ) is momenteel in beweging en ontwikkeling. De komende jaren zal er gerichte aandacht zijn voor de Basis GGZ in de 0e lijn in verband met veranderingen in de financiering. De probleemstellingen en de oplossingen zijn in kaart gebracht. Lees hier meer.

Schoonmaakwerk: van Wmo naar Wbb?

Deze maand een bijzonder prikkelende column van Joke Regouw. Wat zijn de opties voor de toekomst van de Hulp in het Huishouden? Er komt een nieuwe Wmo en een Participatiewet. Het budget voor huishoudelijke hulp wordt daarbij bijna gehalveerd, hoewel zo´n 80% van de ontvangers van huishoudelijke hulp de laagste eigen bijdrage betalen. Een goed moment om je ten principale af te vragen of het pure schoonmaakwerk niet anders georganiseerd en gefinancierd zou moeten worden. Lees hier meer.

Speciale decemberaanbieding: 10-25% korting op trainingen

Stichting VraagWijzer Nederland geeft medewerkers van gemeenten en maatschappelijke organisaties al jaren met succes trainingen in vraagverkenning, vraagverheldering, het keukentafelgesprek, coaching,
intervisie, begeleidde casuïstiekbesprekingen en nu ook methodisch werken voor sociale wijkteams. In het sociale domein gaat de komende periode veel veranderen. We waren nog niet helemaal klaar met De Kanteling. De implementatie van Welzijn Nieuwe Stijl is in voorbereiding of uitvoering. De drie transities komen er aan… en de vraag is: zijn de uitvoerende medewerkers er wel klaar voor? Stichting VraagWijzer Nederland heeft een scala aan trainingen om bij de medewerkers de nodige competenties aan te leren, van de medewerker in het KCC, de Wmo-consulent tot aan het sociale wijkteam c.q. de gebiedsgerichte teams. Nieuw in het aanbod is de training klantgerichte communicatie voor medewerkers van het KCC. Klik hier voor meer informatie.


10% korting op offertes voor trainingen, coaching en intervisie

25% korting voor abonnees op lopende en nieuwe offertes voor trainingen, coaching en intervisie

Let op: wel de offerte nog (vrijblijvend) aanvragen in december

Prettige feestdagen en een goede jaarwisseling gewenst

Bestuur en medewerkers van Stichting Vraagwijzer Nederland wensen alle klanten en contacten hele prettige feestdagen en een goede jaarwisseling. We hopen komend jaar op het gezamenlijk vermenigvuldigen van kennis en ervaring in de
veranderingen rondom de Wmo-AWBZ, Jeugd en Participatie, bij de sociale wijkteams en tijdens training, coaching en intervisie.

 |  © 2024 Stichting Vraagwijzer Nederland  |  e-mail  |  webversie  |  afmelden nieuwsbrief