Uitnodiging landelijke sla commissie Bekijk dit bericht in uw browser

Uitnodiging bijeenkomst landelijke sla commissie.


LTO Glaskracht heeft mij vandaag gevraagd of er interesse is om komende dinsdag 15 maart te discussiëren over de teelt van bladgewassen. De LTO wil peilen of er onder de bladgewassen telers net zoveel animo is om te komen tot een gewas coöperatie als bij de komkommertelers.

Wat houdt een gewas coöperatie in? Als coöperatie bepaal je zelf aan welke proeven(fusarium proef) je geld wilt uitgeven. Als groep ben je veel sterker naar overheden toe. Dit geldt voor veel terreinen als gewasbescherming middelen, lozingenbesluit, p etc. Denk ook aan het feit dat je als gewas coöperatie heel direct informatie over toelatingen per teelt kan inkopen. Bij onze Zuiderburen verstrekken de veilingen alle toelatingen per gewas elk jaar weer aan hun leden. In Nederland het toon aangevende land op tuinbouw gebied, moet een ieder zelf zijn informatie zelf zoeken. Om de groep zo groot mogelijk te maken wordt er gedacht aan alle blad- en knolgewassen zowel onder glas als in de vollegrond. Veel van de grondgebonden problemen gelden voor zowel bedekte- als onbedekte teelten.


Dus bij dezer is een ieder uitgenodigd komende dinsdag (15 maart) om 13.30 uur bij Enza in Enkhuizen. Enza zaden Haling 1E, 1602DB Enkhuizen. Programma is mij nog niet bekent. Maar behelst in ieder geval een rondleiding over het bedrijf, de discussie over de gewas coöperatie en na afloop een buffet. Eind tijd zal 18.00/18.30 uur zijn.


Interesse? Neem dan voor morgen middag 17.00 uur contact met me op. Ruud van Amersfoort 0651072941 Dan weet Enza in ieder geval op hoeveel mensen ze dinsdag kunnen rekenen.

Copyright © Horti-Consult Int. All rights reserved.
 
Ons e-mail adres is:
info@horti-consult.nl
 
Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u liever geen berichten meer ontvangen van deze mailinglist, klik dan op de link hieronder om u uit te schrijven:
uitschrijven op deze nieuwsbrief