Paprika week 21 2016. Bekijk dit bericht in uw browser

nieuwsbrief paprika week 21 2016


Afgelopen week is er bijna nergens geen zetting meer geweest. De paprika’s komen er nu snel vanaf, je zag de paprika’s kleuren van week 14, 15 en 16 gezet. Vanaf volgende week zullen de producties dan ook weer lager zijn. Hopelijk trekken de prijzen dan weer wat aan.

De meeste gewassen hebben nu voldoende groei en zijn
klaar voor de zomer. Het is nu opletten voor binnenrot. Er kan en moet ook veel luchtiger geteeld worden. Minimum lucht op de luwezijde moet er inblijven tot -0,3 C onder stooktemperatuur. Op de windzijde moet ook een minimum lucht ingesteld worden die eruit gaat op de stooklijn. S’morgens luchten op 22 C en in namiddag kan dit opgebouwd worden naar 25 C, met altijd minimum raam.

Schermen is minder nodig omdat de gewassen weer vegetatiever zijn, Schermen tegen de zon maakt een gewas altijd vegetatiever. De paprika’s mogen echter niet verbranden. Dus bij kastemperatuur > 27 C en > 700 Watt scherm sluiten.

Met donkere dagen laatste druppelbeurt om 13.30 u. De matten moeten ook dan voldoende ingeteerd zijn zodat de wortels gezond blijven. Overdag moet er om 11 u wel drain gerealiseerd zijn. Met zonnig weer om 18.00
u laatste beurt.

Op de meeste bedrijven is trips nu perfect onder controle door de Orius. De Bemisia lukt ook goed waar voldoende Swirskii ingezet is. Een positieve bijwerking van Swirskii is toch wel dat hij ook spint opeet. Als er nog te veel witte vliegen zitten werkt spuiten met Mycotal erg goed. Deze bespuiting wel 3 tot 4 keer herhalen. De luizen zien we nu weer terugkomen. Er kan gedruppeld worden met Plenum of Pirimor.


Copyright © Horti-Consult Int. All rights reserved.
 
Ons e-mail adres is:
info@horti-consult.nl
 
Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u liever geen berichten meer ontvangen van deze mailinglist, klik dan op de link hieronder om u uit te schrijven:
uitschrijven op deze nieuwsbrief