Nieuwsbrief niet correct weergegeven? webversie

Nieuwsflits: Update maatregelen coronavirus

 

 

Op dinsdag 21 april heeft de minister president bekend gemaakt dat de scholen voor voortgezet onderwijs tot en met 1 juni gesloten blijven. De enige uitzondering hierop is, is de afronding van de schoolexamens. Deze mogen, indien de RIVM-maatregelen gehanteerd worden, afgenomen worden. De minister president heeft aangegeven te verwachten dat het voortgezet onderwijs waarschijnlijk begin juni weer open mag. Dit is ruim voor de zomervakantie. Indien dit het geval is zullen we natuurlijk met een aangepast programma onze school weer openen. Op 27 mei maakt het kabinet definitief bekend of de middelbare scholen in juni weer open kunnen. Dit zal dan met het 1,5 meter regime zijn.


Natuurlijk hadden we graag na de meivakantie onze deuren weer verder willen openen voor leerlingen. We begrijpen het besluit van het kabinet en zijn blij dat er perspectief is op juni. We kunnen ons dus gaan voorbereiden op een geleidelijke opstart vanaf 2 juni waarbij we nog niet kunnen voorspellen hoe snel en onder welke condities die zal zijn. Hoewel nog niet duidelijk is hoe we een en ander vorm zullen gaan geven, zal zoals altijd de kwaliteit van ons onderwijs hierbij voorop staan.


Na de meivakantie gaan we intern een aantal scenario's en condities bespreken over hoe we in juni weer van start kunnen met het onderwijs op school.


Doordat we onze leerlingen al een hele tijd niet hebben gezien, en we niet weten hoe e.e.a. verder zal verlopen met betrekking tot de maatregelen die de overheid heeft ingesteld, komen de volgende activiteiten te vervallen: projectweek, barbecue voor de vierdejaars leerlingen en het schoolfeest. Over de eindejaarsactiviteiten volgt nog nader bericht.

Hoe nu verder de komende weken?

Vanaf 4 mei zullen we ons afstandsonderwijs weer oppakken. Een deel van de derdejaars leerlingen heeft in maart schoolexamenonderdelen gemist en deze moeten nog worden ingehaald. Momenteel wordt uitgezocht wanneer de leerlingen de examens kunnen inhalen.


Uiteraard houden we rekening met ruim voldoende voorbereidingstijd. Op dit moment bekijken de examinatoren of het nodig is aanpassingen aan te brengen in het PTA van de derdejaars leerlingen.

Aanpassing van het bevorderingsreglement

Hoewel we alle leerlingen in beeld hebben, hebben we hen op dit moment soms minder goed in beeld dan in normale omstandigheden. Hoewel we erop vertrouwen dat de ontwikkeling van veel van onze leerlingen ook via afstandsonderwijs goed verloopt, geldt dat mogelijk niet voor alle leerlingen. We denken na hoe we kunnen toetsen wat het niveau van de leerlingen is en hoe we eventuele opgelopen achterstand in de ontwikkeling kunnen inhalen. Het bevorderingsregelement wordt momenteel aangepast en zal naar verwachting in de week van 11 mei besproken worden door de MR. Na hun instemming zullen we het aangepaste reglement met u delen.


Ik hoop u hierbij voldoende geïnformeerd te hebben en hoop op een onverminderd prettige samenwerking in de periode na de meivakantie.

  ©

Munnikenheide College
Contact
Archief

Nieuwsbrief ouders
Afmelden voor deze nieuwsbrief
E-mail adres wijzigen

 

Blijf op de hoogte
Facebook
Nieuws
Agenda
Schoolgids
Brieven