Nummer 21 - 8 september 2017

Nieuwsbrief Stichting FSO

FSO zet dit najaar in op een veelkleurige agenda. Met maar liefst 9 projecten ondersteunen we werknemer en werkgever op instroom, opleiding en duurzame inzetbaarheid. Hier de eerste uitnodigingen.

FSO start weer een nieuwe ronde instroom

In 2015-2017 zijn ruim 80 nieuwe touringcarchauffeurs vol enthousiasme in de bedrijfstak aan de slag gegaan door het instroomproject van FSO. FSO start nu weer een nieuwe ronde instroom. Per 21 september 2017 weten we tegen welke kosten we instromers kunnen plaatsen. Lees verder >>

Code 95 opleidingen

In het winterseizoen 2016/2017 hebben ruim 600 chauffeurs via Stichting FSO een code 95 certificaat behaald. Ook het komend winterseizoen wil Stichting FSO de branche voorzien van kwalitatief goede en aantrekkelijk geprijsde cursussen
die zinvol zijn voor de touringcarchauffeur. Lees verder >>

Tour Nationaal / Tour Internationaal

Op dit moment hebben we in oktober nog enkele plaatsen beschikbaar bij de opleiding Tour Internationaal. Deze opleiding kan ook aangemeld worden voor code 95! Heeft u belangstelling, schrijft u zich dan in op https://aeno.stichtingfso.nl/nl/opleidingen/tour-internationaal/ .

FSO levert jou grip op je loopbaan

Sinds de start in november vorig jaar heeft het loopbaancentrum
(LBC) zo’n 50 werknemers uit de sector ondersteund bij het realiseren van hun loopbaanwensen.
Hoe haal jij je pensioen veilig, gezond en sterk? Lees verder >>

Werktijden voor de planners

FSO ontwikkelt en bundelt kennis voor planners. Doel is mogelijkheden te vinden om een effectieve bedrijfsvoering te combineren met een medewerkersplanning die de duurzame inzetbaarheid versterkt van touringcarchauffeurs in alle levensfases, leeftijden, contractvormen en soorten van ritten, reizen en overige werkzaamheden.

In samenspraak met planners in een plannersplatform wordt een praktijkhandboek opgesteld. Lees verder >>

Beëindiging cao-controle door Stichting FSO

Met ingang van 1 oktober 2017 staakt het controleorgaan van Stichting FSO haar controle-activiteiten. Dit is een gevolg van eerdere besluitvorming van cao-partijen besloten busvervoer.


Partijen zijn met elkaar in overleg in hoeverre en op welke wijze cao-nalevingactiviteiten in de toekomst eventueel
weer zullen worden uitgevoerd. Een en ander betekent dat alle lopende onderzoeken op korte termijn zullen worden afgerond.

bekijk de webversie  |  afmelden nieuwsbrief