Komkommer week 10 2018 Bekijk dit bericht in uw browser

Veel licht weinig groei.

Komkommer week 10 2018.


Afgelopen
weken 6 tot en met 9
hebben we bijna het dubbele licht gehad ten opzichte van 2017. Dit licht is vooral omgezet in productie. Dat wil zeggen dat de meeste gewassen aan de generatieve kant zijn door de snelle vruchtgroei. Om meer groei te krijgen moeten er niet te hoge etmaaltemperaturen gerealiseerd worden. Over het algemeen is een etmaaltemperatuur van 19,5 bij veel licht (>700 Joules) al voldoende. Bij weinig licht is een etmaaltemperatuur van 18,5 hoog genoeg. Verder is de beste mogelijkheid om groei te maken wat kleiner te snijden.

Er moet kort op de stooklijn of liever 0,3 onder de stooklijn een min lucht ingesteld worden. Doorluchten kan dan voormiddag op 23 C en namiddag op 24 C. Er moet luchtig geteeld worden om een broeirandje te voorkomen. Een broeirandje geeft later gemakkelijk een Mycos komkommer.

Nu het zachter weer is geworden het scherm alleen sluiten op buisvraag. Boven buitentemperatuur van 3 C kan er altijd beter een vochtkier ingesteld worden. Verder is het ook wenselijk om smorgens vanaf 7 uur een vochtkier in te laten komen. Min buis moet er vanaf 4 uur van 45 C erin komen. Deze weg laten vallen bij kastemperatuur boven 23 C. Einde min buis om 17.00 u.

Deze klimaatinstellingen gelden voor zowel de hoge draad teelt als ook de traditionele teelt.

Water geven moet nu van half 9 tot 16.00 u. In de nacht 13-14 % interen is positief om de wortels gezond te houden.

Hoge draad:

Om het gewas open te houden kan er nog elke ronde een blad uit de kop weggehaald worden. Dat wil zeggen dat er dan 1 op de drie tot 4 bladeren uit de kop weggehaald worden. Dit geeft ook een groot arbeidsvoordeel.
Omdat er al regelmatig meeldauw voorkomt moet er bestreden worden.

Copyright © Horti-Consult Int. All rights reserved.
 
Ons e-mail adres is:
info@horti-consult.nl
 
Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u liever geen berichten meer ontvangen van deze mailinglist, klik dan op de link hieronder om u uit te schrijven:
uitschrijven op deze nieuwsbrief