Nummer 18 - 17 maart 2017

Nieuwsbrief Stichting FSO

Gezocht: deelnemers aan het vitaliteitsproject

Vorige maand werd aangekondigd dat er binnenkort een project start waarin de vitaliteit van touringcarchauffeurs tijdens het hoogseizoen centraal staat.


Doel van het onderzoek is om te komen tot tips die de vitaliteit helpen behouden of zelfs verbeteren. Met de resultaten wordt een toolbox gevuld waar de sector vanaf volgend jaar gebruik van kan maken. Om dit project tot een succes te laten worden, is de medewerking van 300 touringcarchauffeurs nodig.
Lees verder >>

CAO algemeen verbindend verklaard

Op
2 maart 2017 is de CAO voor het besloten busvervoer algemeen verbindend verklaard door de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.


Dit besluit treedt in werking met ingang van 8 maart 2017 en vervalt met ingang van 1 januari 2019. Lees verder >>


Interview: meer kennis over solliciteren

In ‘Nederlands Vervoer’, een magazine over mobiliteit, is onlangs een interview met één van de adviseurs van het Loopbaancentrum Tour verschenen. Lees verder >>

Besluit verlaging van de minimum leeftijd chauffeurs definitief

Van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu is onlangs een bericht ontvangen dat er een voorgenomen besluit ligt voor een definitieve verlaging van de minimum leeftijd voor het besturen van een bus. De wijziging van de regelgeving wordt verwacht rond 1 juli 2017. Lees verder >>

bekijk de webversie  |  afmelden nieuwsbrief