Nieuwsbrief Stichting FSO nr. 40 - 22 januari 2021

Van werk naar (tijdelijk) werk

Door de coronacrisis is er in een aantal sectoren verlies van werkgelegenheid. Helaas is dit ook in onze sector het geval. FSO en de werkgeversvereniging en vakbonden willen uiteraard zoveel mogelijk medewerkers behouden voor de sector, maar we weten ook dat dat in sommige gevallen niet mogelijk is.


Lees verder >>

Premie-inning FSO in 2021

Met ingang van januari 2021 wordt de normale inning van de FSO-premie hervat. De facturatie daarvan is inmiddels van start gegaan.


Lees verder >>

Gratis coronaproof activiteiten Sterk aan het stuur

Gezond en vitaal leren werken - en het kost niets. Verderop in dit artikel zegt Joske Duifhuizen van Adaptics: “Ik ben niet eerder tegengekomen dat een sector zoveel vitaliteitsactiviteiten gratis aan werknemers en werkgever aanbiedt: pak dat cadeautje uit.”


Lees verder >>

Activiteit 1 Gratis Inzetbaarheidsscan: ‘Pak dat cadeautje uit'

Als je teveel eet, kan je te zwaar worden. Stress is niet goed voor lichaam en geest. En roken al helemaal niet. Maar hoe zit het met de combinatie van die drie? En wanneer heb je nu eigenlijk een zitinstructie nodig? En hoe sta je eigenlijk in het leven? Daar kom je vanzelf achter als je de Inzetbaarheidsscan voor medewerkers invult. En het is best leuk om te doen.


Lees verder en meld je aan >>

Activiteit 2 Beter slapen door de kracht van donker

De meeste wezens op aarde hebben licht nodig. Zeker wij mensen. Maar daarbij vergeten we nog weleens dat donker net zo belangrijk voor ons is. De missie van Koos Meijer van KM Human Factors Engineering en Somnoblue is dan ook: “Mensen bewust maken van de kracht van donker.” Omdat ze daardoor beter slapen.


Lees verder en meld je aan >>

Activiteit 3 Manage je stress

Stress? Helemaal niet erg. Sterker, we hebben het nodig. Positieve stress of ‘gezonde spanning’ helpt ons ons te concentreren, in een flow te komen, te presteren. Maar zodra we overzicht en controle verliezen, wordt het zorgelijk. Caroline Slikker van Adaptics legt uit hoe dat komt én wat we aan negatieve stress kunnen doen.


Lees verder en meld je aan >>

bekijk de webversie  |  afmelden nieuwsbrief