Nieuwsbrief Stichting FSO nr. 45

Subsidies en activiteiten van FSO opgeschort vanaf 1 januari 2024


Op 31 december 2023 eindigt de FSO-cao en er is nog geen nieuwe cao afgesproken. Voor FSO heeft dat tot gevolg dat er geen premie-inkomsten meer ontvangen worden en dat brengt vervolgens met zich mee dat de opleidings- en instroomsubsidies die FSO door verstrekt worden niet kunnen worden toegekend.


Besloten is dan ook dat vanaf 1 januari 2024 alle subsidieverstrekkingen van FSO worden opgeschort. Ook andere activiteiten van FSO zullen niet of op een aanzienlijk lager pitje worden voortgezet, zoals bijvoorbeeld het ‘Sterk aan het stuur’-programma dat zich richt op duurzame inzetbaarheid. Mocht er binnen een afzienbare periode alsnog een FSO-cao worden afgesproken dan zullen de subsidieverstrekkingen en de activiteiten op het gebied van duurzame inzetbaarheid weer worden voortgezet.

Sterk aan het stuur werkplekscans en healthchecks



Activiteiten die gewoon (gratis) door kunnen gaan zijn werkplekscans en healthchecks van Sterk aan het stuur!


>> Lees verder

Nieuwe loontabellen cao besloten busvervoer per 1-1-2024



Met ingang van 1 januari 2024 worden de lonen in de cao besloten busvervoer met 4% verhoogd. De loontabellen voor 2024 voor zowel het rijdend- als het niet-rijdend personeel zijn gepubiceerd.


>> Lees verder

Op 1 januari 2024 wordt het wettelijk minimumuurloon ingevoerd


Vanaf dan is het verplicht om werknemers per uur minimaal het wettelijk minimumuurloon te betalen. De invoering van het minimumuurloon betekent dat er geen vaste minimum dag-, week- en maandlonen meer voorgeschreven worden door de wet.


Per sector kan de omvang van een voltijds dienstverband verschillen, bijvoorbeeld 36 of 40 uur per week.


>> Lees verder

Welke code 95 opleidingen komen in 2024 in aanmerking voor subsidie? [Indien subsidies weer mogelijk zijn]



Met ingang van 1 januari 2024 komen andere code 95 opleidingen in aanmerking voor subsidie bij FSO. In 2024 én 2025 komen de opleidingen Digitale tachograaf, Communicatieve en sociale vaardigheden, Touringcarchauffeur basis en gevorderden en Rijoptimalisatie in aanmerking voor subsidie.


>> Lees verder

Fijne feestdagen!


De medewerkers van Stichting FSO wensen je Prettige Kerstdagen en een Gezond 2024.

bekijk de webversie  |  afmelden nieuwsbrief