tomaat week 9-2017 Bekijk dit bericht in uw browser

Het donkere weer houdt maar niet op!

Algemeen.

Het weer wilt maar niet mooier worden. We hebben bijna elke dag licht te kort. De paar dagen mooi weer is niet meer aan de planten te zien. De paars verkleuring is geheel verdwenen. Met dit weer is het belangrijkste overleven! Zet de planten in de koelkast en haal de plant er weer uit bij mooier weer!


Onbelichte teelt.

Bedrijven met kerst planting zitten aan de 5-6 trossen bloei. De een iets verder als de ander. Dit heeft vaak te maken met soort, maar ook hoe was de kwaliteit van de afgeleverde planten. Overal worden dieven aangehouden en wordt er langzaamaan gewerkt naar de eindafstand. De Ec moet de komende dagen dalen naar de 4 Ec. Maar let vooral op de Ph! Als de Ph rond de 7 blijft hangen verhoog dan de ammoniumnitraat. (6 liter ammonium nitraat per m³ meststof = 0,5 mmol) De hoge Ph belemmerd de opname van spoorelementen. Chelaten en rood-ijzer zijn dan nodig.


Belichte teelt.

Het blijft continu de vraag wat doen we met de lampen, met mooi weer! Want heeft het nog zin om te blijven belichten?

Bij meer als 380 watt instraling heeft de belichting geen zin meer. De zon is zo sterk dat lampen geen invloed hebben. Verder moeten we ook afvragen hoeveel uren blijven we belichten? Rassen met dikkere bladeren hebben het moeilijker om in de rustperiode (belichting uit) het water in de bladpunten te krijgen. Deze rassen zouden beter af zijn met minder belichtingsuren. Mochten we meer als 1400 Joule buitenlicht krijgen, neem dan de stelregel: Elke 100 joule meer de plant 1 uur meer rust geven om de waterbalans in orde te krijgen.


Het wisselende weer vraagt veel van de tuinder. Speel met dit weer en de instellingen. Elke uur kan dit wijzigingen aanbrengen aan het klimaat. Vooral de tijd rond het avondeten gebeurt meer als je verwacht. Blijf tijdens deze periode scherp!

Â

Copyright © Horti-Consult Int. All rights reserved.
 
Ons e-mail adres is:
info@horti-consult.nl
 
Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u liever geen berichten meer ontvangen van deze mailinglist, klik dan op de link hieronder om u uit te schrijven:
uitschrijven op deze nieuwsbrief