week 15 2016 Bekijk dit bericht in uw browser

Week 15 2016


Algemeen:

Bij de traditionele teelt moesten vorige week soms de oude vruchten afgesneden worden. Ook zagen we enkele zwarte vruchten. Deze zo snel mogelijk eraf snijden is de beste optie. De meeste gewassen beginnen nu te groeien omdat er wat minder productie ophangt. Omdat de groei begint te komen is schermen tegen de zon meestal niet meer nodig. Bij de
te generatieve gewassen moet er natuurlijk nog wel geschermd worden, dan op 600 Watt scherm sluiten voor 90%. Let nu op dat de etmaaltemperaturen niet hoger dan 20,5 C worden. Is dit het geval dan liever nachttemperatuur verlagen dan overdag te luchtig gaan telen. Om Mycos tegen te gaan moet er nu het minimum lucht erin blijven tot op de stooktemperatuur of net onder de stooktemperatuur. Het scherm mag in de nacht alleen nog dichtgaan als de buis na het sluiten niet meer wegvalt.

Hoge draad:

Vorige week moest er kleiner gesneden worden omdat de vruchten niet meer selectief genoeg waren. Nu met het vele licht van afgelopen dagen komt de selectiviteit weer snel terug. De broeikoppen zijn nu verdwenen. Het is nu zaak om 8,5 – 9 vruchten per m2 per week aan te leggen.

Waar er voldoende massa is kan er tegelijk met het vruchtdunnen bij een leeg oksel het blad uit de kop weggehaald worden. Wordt het gewas te open dit blad natuurlijk weer laten zitten. Het grote voordeel van het blad weghalen is de besparing op arbeid met het bladknippen. Voor alle rassen geld dat een hogere etmaaltemperatuur dan 20,5 een verzwakking van het gewas geeft. Het beste is om de nachttemperatuur te verlagen en overdag toch klimaat blijven maken met dit schrale weer met oostenwind. Bij weinig licht etmaaltemperatuur direkt verlagen naar bv. 18,5 -19 C bij < 500 Joules.

Copyright © Horti-Consult Int. All rights reserved.
 
Ons e-mail adres is:
info@horti-consult.nl
 
Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u liever geen berichten meer ontvangen van deze mailinglist, klik dan op de link hieronder om u uit te schrijven:
uitschrijven op deze nieuwsbrief