week 3 2017 Bekijk dit bericht in uw browser

Paprika week 3 2017-01-17
De gewassen zijn dit jaar goed ontwikkeld en staan mooi groeizaam. Vooral de vroege gewassen zijn vrij fors. Omdat deze gewassen zo fors zijn hebben ze
erg veel assimilaten voor eigen onderhoud nodig. Als we dan dagen hebben met < 150 Joules dan moet er toch behoorlijk in etmaaltemperatuur gezakt worden om zetting te realiseren. Voor voldoende generativiteit moet de dag altijd even op 21 -22 C komen. Om dan een voldoende lage etmaaltemperatuur te realiseren moet de nacht flink naar beneden. Als we nu om 10.00 u op dagtemperatuur zijn is prima. Met donker weer is het beter om al om 13.00 u naar de nacht te gaan met zonnig weer is 15.00 u prima. Nu met dit koude weer
2de scherm pas openen op 275 Watt. Eerste scherm kan op 100 Watt open. Als er naar de nacht gegaan wordt in zettingstijd altijd alle 2 schermen openen en pas weer sluiten op buistemperatuur van 20 C. Dat wil zeggen dat de ingestelde kastemperatuur zeker gehaald moet worden.
Na de eerste zonnige dag moet de nachttemperatuur nog niet verhoogd worden in deze zettingstijd. Nu er op zetting gewerkt wordt is het beter om zuinig te druppelen.

Als de eerste vruchten 2 cm groot zijn moet er met zonnig weer wel drain gerealiseerd

Copyright © Horti-Consult Int. All rights reserved.
 
Ons e-mail adres is:
info@horti-consult.nl
 
Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u liever geen berichten meer ontvangen van deze mailinglist, klik dan op de link hieronder om u uit te schrijven:
uitschrijven op deze nieuwsbrief