Teelttip komkommer week 23 2016 Bekijk dit bericht in uw browser

Teelttip komkommer week 23 2016.

Traditioneel:

De laatste zomerteelten worden nu geplant. Het hoofdras is Kurios en deze zijn meestal getopte planten. De getopte planten zijn duidelijk generatiever en met dit weer is dat positief. Kurios is gemakkelijk iets te vegetatief. Door het donkere weer van week 22 zijn de afgeleverde planten die niet getopt zijn te vegetatief. Bij > 1000 Joules per dag moet er een etmaaltemperatuur gerealiseerd worden van 21,5 – 22 C. Voor de getopte planten is 1 lagere etmaaltemperatuur voldoende. Als er meer dan 9 vruchten per m2 per week aangelegd worden moet er een oksel leeggemaakt worden.

Omdat dit ras toch wat Mycos gevoeliger is moet er vanaf de 4de komkommer wekelijks een Mycosbestrijding uitgevoerd worden.


Hoge draad:

De meeste hoge draad telers gaan de teeltwisseling in juli doen. Er worden dan 2,25 koppen per m2 geplant. Hierdoor gaat de arbeid naar beneden en hoeft er in augustus niet teruggetopt te worden.

Wel moeten er setjes gemaakt worden omdat er anders te weinig vruchten aangelegd worden. Hoofdras is ook hier Kurios. Omdat deze plant erg vegetatief is moet er meteen het 7de blad klein weggehaald worden. Er hoeft bij dit ras eigenlijk alleen op de dag van het planten geschermd te worden. Schermen maakt de planten altijd vegetatiever.

Wantsen:

Deze treden door de middelenbeperking meer op. Het middel Steward werkt erg goed en het valt mee met de schade.

Trips:

Als er veel zitten elke plant een zakje ophangen en ook Orius inzetten om er helemaal vanaf te komen.

Copyright © Horti-Consult Int. All rights reserved.
 
Ons e-mail adres is:
info@horti-consult.nl
 
Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u liever geen berichten meer ontvangen van deze mailinglist, klik dan op de link hieronder om u uit te schrijven:
uitschrijven op deze nieuwsbrief