(geen onderwerp) Bekijk dit bericht in uw browser

De zomer komt er aan!


De kracht van de zon neemt hard toe, dat is in de ochtend duidelijk te merken. Want is het helder, komen we zomaar aan een 500-600 watt instraling. De gewassen staan vol belasting en dit loopt ook verder op, de komende weken (i.v.m. de extra scheuten die zijn aangehouden). De arbeid op de bedrijven neemt ook hard toe, enkele bedrijven beginnen nu al achter te lopen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Met een paar feestdagen in het vooruitzicht zal het werk op tijd klaar moeten zijn.

Door een fijn windje, kan je niet ruim luchten. Knijp vooral met de windzijde om kouval onderin het gewas te voorkomen. Bij een kleine kier, voel je dat direct onderin het tomatengewas.


Belichte bedrijven,

Belichte rassen hebben het momenteel zwaar, de leeftijd gaat bij verschillende gewassen mee spelen. De belichting wordt de afgelopen dagen snel afgeschakeld aangezien de lampen voor een hoge temperatuur overdag zorgen. Bij een 200-250 watt schakelen naar 50% is zeer verstandig. Maar ook helemaal uit, (>350 watt zonlicht). De plant heeft het toch al zwaar genoeg met de plantbelasting.


Onbelichte bedrijven,

Zijn net gestart of gaan de komende week beginnen met oogsten. Na een lange winterperiode is dat ook weer hard nodig. De tomaten zijn van goede kwaliteit en zou dan ook geen rare problemen op moeten leveren. De tomaten die klaar hangen zijn gezet in een donkere periode en dat is wel te zien als je naar de uitgroeitijd kijkt. Het duurt nu erg lang allemaal!


Watergift,

Om groei te houden is het verstandig om de Ec rond de 4.0 te krijgen. Met veel belasting heb je ook groei nodig. Een hoge Ec kan dan goed zijn voor de generativiteit of smaak, maar remt wel de groei. En dat kan je nu niet gebruiken. Voor belichte bedrijven is de watergift in de nanacht maatwerk. Kijk uit dat je hier niet te veel watergeeft. Want je ziet de afgelopen weken onder potten van de planten natte plekken en slechte wortels ontstaan.

Copyright © Horti-Consult Int. All rights reserved.
 
Ons e-mail adres is:
info@horti-consult.nl
 
Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u liever geen berichten meer ontvangen van deze mailinglist, klik dan op de link hieronder om u uit te schrijven:
uitschrijven op deze nieuwsbrief