Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier voor de webversie
Nieuwsbrief januari 2020


Een korte terugblik op 2019 én positief vooruitkijken

De kerstboom weer opgeruimd, een paar kilo zwaarder en de goede voornemens nog vers in het geheugen... wij wensen u een heel gelukkig en gezond 2020!


Nog even een terugblik op 2019...

De bouw krabbelt weer wat op, maar kende in 2019 een dip en dat merkten wij bij DK aan de productiekant. Daar waar onze vaste relaties in de bouwbranche - ondanks de verscherpte stikstofregels - toch gewoon door kunnen bouwen, weten ze ons gelukkig als vanouds te vinden en daar zijn we hen uiteraard dankbaar voor. Gelukkig zijn we als DK Polyester actief in meerdere sectoren dus daar waar de bouw wat achterbleef, wisten we dat op te vangen met de productie van bakken én we hebben weer meer PolyStyle dakkapellen afgeleverd dan in het topjaar daarvoor. “Al met al was 2019 een mooi jaar,” zegt Igor Knook. “We hebben op automatiseringsgebied voor wat betreft de administratie en backoffice alles naar de Cloud gebracht en in 2020 gaan we aan de productiezijde verder investeren en kijken welke processen we kunnen automatiseren. De omzet in 2019 was stabiel, het aantal klanten is gegroeid en we hebben op alle plekken de juiste bezetting dus 2020 belooft een mooi jaar te worden.”

Heeft u al zo'n handige DK muismatkalender?

Het jaar is al in volle gang, maar voor de liefhebbers hebben we nog enkele muismatkalenders liggen. Wilt u2020 inéén oogopslag overzien? Stuur een mail aan info@dkpolyester.nl met onderwerp ‘muismat’ en we sturen per post een gratis exemplaar aan u toe.


Scott in de voetsporen van zijn vader

Scott van Dam, jawel de zoon van Pascal van Dam, volgde de koksopleiding maar is - met zijn koksdiploma op zak - in september 2019 bij DK Polyester gestart. “Ik heb een passie voor koken, maar het idee om altijd te werken wanneer anderen feestvieren lokte me niet en ik had al het plan om later bij DK aan de slag te gaan. Hier ligt mijn toekomst, maar dat betekent dat je eerst alle facetten van het vak moet leren. We hebben een leuk team en de sfeer op de werkvloer is goed. Een fabriek is wel heel iets ander dan een keuken, maar het is zeker geen hersenloos werk wat we hier doen. Dit is echt een ambacht. Mijn collega’s zijn ervaren vakmensen die me snel wegwijs hebben gemaakt. Ik kan inmiddels coating en vezel spuiten en ik wil de komende twee jaar een echte allrounder worden en daarna zien we wel weer verder. En in mijn vrijetijd blijf ik lekker koken.”


Marco van Meeteren is al 12,5 jaar aan boord

Hij ging naar zijn werk voor een gewone werkdag en vond alle aandacht maar onzin op maandag 29 juli 2019, want waarom word je nou in de spotlights gezet als je 12,5 jaar in dienst bent? Wij vonden het meer dan terecht, want Marco van Meeteren is bij ons gestart op 29 januari 2007 en dat betekent dat hij dus al jarenlang het vaste aanspreekpunt is voor veel van onze relaties. Pascal van Dam: “Niet alleen voor onze relaties, maar ook voor al zijn collega’s want als werkvoorbereider is Marco hier de spin in het web. Een kanjer met heel veel kennis én een heel fijne collega. Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal.”


Een echte DK baby

Yoeri de Vos heeft een zusje. Wij feliciteren de trotse vader David de Vos en zijn vrouw Nathalie met hun dochter Liza die op 18 augustus is geboren. David werkt bij ons in de productie, Nathalie heeft tot kort voor de bevalling bij ons schoongemaakt maar zij zal zich vanaf nu volledig op het moederschap richten. Veel geluk allemaal!

Elisa van Meer is met zwangerschapsverlof

De komende tijd zal u haar stem missen aan de telefoon. Als alle berekeningen kloppen en de geplande nieuwe wereldburger zich wenst te houden aan de gebruikelijke statistieken dan keert de dan kersverse moeder eind april terug achter de centrale. Worden het roze of blauwe muisjes?

SinterKerst

Op zondagmiddag 24 november bracht Sinterklaas met zijn Pieten zijn jaarlijkse bezoek aan DK Polyester. Alle DK kids in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar hoorden hoe Sint uit zijn grote boek oplepelde hoe iedereen zich het afgelopen jaar had gedragen. Ongetwijfeld voorbeeldig, als je naar de prachtige cadeaus keek en dat zal ook wel kloppen want ook alle ouders waren zeer trots op hun kroost. Sinterklaas vieren we elk jaar weer en dat geldt ook voor Kerstmis. Op vrijdag 20 december hadden we een gezamenlijke kerstlunch waarna de kerstpakketten werden uitgedeeld en aansluitend was de beregezellige kerstborrel. Ook dat is DK, na hard werken maken we ook tijd voor plezier!

Bakkie doen? Altijd welkom!

Op werkdagen staan onze deuren wagenwijd voor u open. Dus kom eens kijken wat we hier allemaal voor moois maken en ontdek dat we heel veel meer doen dan alleen maar bakken. Maak kennis met de makers. We ontvangen u met plezier met een goede bak koffie en leiden u rond en tonen het productieproces van A tot Z. Van idee, tot mal tot eindproduct!


Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om u af te melden