komkommer week 13 2017 Bekijk dit bericht in uw browser

Week 13 2017.


Met het vele licht van afgelopen 10 dagen zijn de producties deze week helemaal losgekomen. Er worden in bijna alle teelten nu 1 komkommer per dag per m2 gesneden. Het gevaar is dat de vruchten nu te zwaar worden en daarom moet er elke dag gesneden worden. Bij te zware komkommers wordt het gewas overbelast en ontstaat er abortie. Een etmaaltemperatuur van 20-20,5 is eigenlijk voor alle gewassen voldoende om voldoende kracht te houden. De groei is overal zo sterk teruggekomen dat schermen tegen de zon nu niet meer nodig is. Het is nu met het warmere weer, erg opletten voor Mycos. Om dit te voorkomen moet er op de stooklijn een minimum lucht ingetrokken worden. Ook met het naar de nacht gaan moet er een minimum lucht aangehouden worden tot op of net onder de stooklijn. S’morgens vanaf 5 uur beginnen met minimum buis van 45 C. Deze mag eruit bij kastemperatuur van 22 C. Ook na 16.00 u mag de buis er helemaal uit. Nu met de zachtere nachten is het beter om niet te schermen. Bij buitentemperatuur > 8 C beter scherm niet sluiten. Als het scherm dan toch gesloten wordt beter een kier erin houden van 2-3 %.


Hoge draad:

Nu moeten overal max aantal vruchten aangelegd worden. Afhankelijk van het gewicht dat men wil snijden en de type kas varieert de aanleg tussen 7,5 en 9 vruchten per m2. Bij de hoge draad zien we nu soms nog wat oudere vruchten hangen. Deze moeten er zo snel mogelijk afgesneden worden, dit is beter voor de plant en ook beter voor de kwaliteit. Deze week en volgende week kan er nog blad uit kop gehaald worden. vanaf week 15 kan er beter gestopt worden met blad uit kop halen. Dan is het beter om van onder meer bladeren weg te halen in verband met oogstprestatie en bladknipprestatie.


Spint:

Spint zien we veel en snel doorbreken. Deze moet chemisch bijgestuurd worden met Floramite. Als er Floramite gespoten wordt zorgen dat pH van spuitvloeistof tussen 5 en 6 zit. Na spuiten direkt Phytoseilis inzetten. Dit kan beste breedwerpig ingeblazen worden, en de spinthoeken extra uitzetten.

Copyright © Horti-Consult Int. All rights reserved.
 
Ons e-mail adres is:
info@horti-consult.nl
 
Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u liever geen berichten meer ontvangen van deze mailinglist, klik dan op de link hieronder om u uit te schrijven:
uitschrijven op deze nieuwsbrief