Jaargang 2, nummer 3,  3 september 2012  

STAOBB en 24/7 RaNed Chauffeurshulp

Overeenkomst STAOBB met RaNed 24/7 Chauffeurshulp. Bewaarexemplaar

Naar aanleiding van een al lang gekoesterde wens vanuit de touringcarbranche om de hulpverlening bij calamiteiten voor onze vervoersbranche goed geregeld te hebben, heeft STAOBB besloten een duurzaam samenwerkingsverband aan te gaan met RaNed, het verkeersbegeleidingsinstituut bij calamiteiten. Het specifieke hulpaanbod betreft: “Chauffeurshulp 24/7”. Dit houdt in, dat bij ingrijpende gebeurtenissen zoals betrokkenheid bij een ernstig verkeersongeval in binnen of eventueel buitenland, 24-uur per dag, 7 dagen per week een beroep kan worden gedaan op de dienstverlening van RaNed. Het hulpaanbod geldt specifiek voor uw chauffeurs. Overige betrokkenen c.q. passagiers zullen via alarmcentrale(s) worden opgevangen door andere hulpverleners.

 

In de vervoersbranche is RaNed al vele jaren een bekend hulpverleningsinstituut en heeft al diverse touringcarbedrijven en hun chauffeurs bij calamiteiten begeleid. De begeleiding betreft in eerste instantie alle van toepassing zijnde hulp aan de betreffende chauffeur(s) en zijn  werkgever. De begeleiding staat in relatie tot een ontstane acute situatie en kan eventueel uitgebreid worden naar het traject van onderzoek, de juridische afwikkeling, evenals psychosociale ondersteuning en begeleiding naar re-integratie. Uiteraard is één en ander afhankelijk van de ernst van de situatie. Bijkomende hulp zou ook kunnen zijn bijvoorbeeld: ondersteuning bij eventueel politieverhoor, uitwisseling gegevens en bemiddeling met betrokken partijen en instanties, advisering van medewerker(s) en werkgever.

 

STAOBB neemt door de samenwerking met RaNed een grote rol op zich en vervult hiermee een voortrekkersrol ten opzichte van de verschillende branches. Hiermee erkent STAOBB het belang van het welbevinden van de betrokken medewerker(s) en hun werkgevers.

 

STAOBB draagt in principe voor een groot deel bij in de vergoeding van de kosten die met de hulpverlening zijn gemoeid. STAOBB vergoedt in elk geval de eerste € 500, - en vervolgens maximaal 50% van het totaalbedrag van de onder het hoofdstuk “Kosten Hulpaanbod Raned Chauffeurshulp 24/7” genoemde kosten. Vergoedingen zijn alleen van toepassing indien daadwerkelijk sprake is van een ingrijpende gebeurtenis zoals een ernstig verkeersongeval, waarbij uw medewerker/bedrijf betrokken is en acute hulp wenselijk is, echter altijd pas na toestemming van STAOBB. Overige hulpvragen bij ogenschijnlijk minder ernstige situaties, maar die op betrokkenen toch een behoorlijke impact kunnen hebben en waardoor verzuim dreigt, zullen eerst na goedkeuring van STAOBB eveneens voor vergoeding in aanmerking kunnen komen. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor het organiseren van een bijeenkomst voor uw medewerkers of diverse betrokkenen, zoals ook media e.d. indien uw onderneming bij

een calamiteit is betrokken.

 

 

Om de hulpverlening door RaNed direct te kunnen laten beginnen, neemt STAOBB de

hiermee gemoeide betalingsverplichting in eerste instantie voor haar rekening. Verrekening

met de desbetreffende ondernemer vindt in een later stadium plaats. Hiervoor dient wel door

de ondernemer vooraf in het najaar van 2012 een schriftelijke overeenkomst te worden ondertekend. In de aankomende weken krijgt u vanuit STAOBB hier de benodigde informatie en formulieren voor toegezonden.

 

Uiteraard kunt u altijd “op eigen titel” een beroep doen op de dienstverlening van RaNed indien STAOBB daar - op grond van de overeenkomst en algemene voorwaarden - geen vergoeding tegenover stelt. Zie voor meer informatie: www.raned.nl of

tel 0031-(0)252-533044.

Wat houdt Chauffeurshulp 24/7 van RaNed in?

 

Wat houdt RaNed Chauffeurshulp 24/7 in?

 

  • 7 x 24-uurs bereikbaarheid van een deskundige hulpverlener.
  • Directe opvang van de betrokken chauffeur(s).
  • Interventie en opvang gedurende de overeengekomen periode, waardoor sterke afname van  (dreigend) ziekteverzuim wordt gerealiseerd.
  • Diverse persoonlijke contactmomenten en telefonisch onbeperkt naar behoefte.
  • Eerste persoonlijke contactmoment na eerste melding veelal binnen 1 uur voor heel Nederland. Indien sprake van overmacht kan het zijn dat niet binnen 1 uur een begeleider ter plaatse is. Voor eventuele opvang in het buitenland (na toestemming STAOBB) zal het eerste contactmoment zo snel als mogelijk plaatsvinden, dit betekent dat een hulpverlener direct na de melding zal vertrekken.
  • Ondersteuning en advies over direct noodzakelijke acties aan betrokkene en werkgever.
  • Ondersteunende aanwezigheid bij eventueel politieverhoor.
  • Snelle telefonische berichtgeving en schriftelijke rapportage aan belanghebbende(n) in overleg met betrokkene(n). Indien mogelijk repatriëring van betrokken medewerker(s).
  • Indien mogelijk en toegestaan toezicht op het juist verzamelen van bewijslast en sporen.

 

Advies en bemiddeling m.b.t. noodzakelijke vervolgacties zoals:

 

■      Doorverwijzing naar andere hulpverleners, zoals belangenbehartiger, advocaat, etc.

■      Ongevalanalyse en -expertise

■      Vervolg rapportages

■      Dossierbewaking

 

De volgende telefoonnummers m.b.t. “Chauffeurshulp 24/7” zijn voor u van toepassing

Vergoedingen STAOBB:            0031 – (0)70 - 3751791       (Secretariaat STAOBB)

Vragen over het hulpaanbod:  0031 – (0)252 - 533 044      (Kantoor RaNed)

Hulpvraag bij calamiteiten:      0031 – (0)6 54 360 660       (Coördinator Chauffeurshulp)

 

Kosten hulpaanbod RaNed Chauffeurshulp 24/7

 

1.  Chauffeurshulp 24/7 – Trauma -opvang

  • A. 1e opvang (eenmalig) € 750, - Hiermee begint de trauma opvang altijd.
  • B. Vervolginterventie (maximaal 14 dagen) € 1.450, -
  • C. Volledige trauma-interventie (maximaal 14 dagen) € 1.975, -

 

2.  Pakketprijzen Traumabegeleiding Chauffeurshulp 24/7

  • D. Intakegesprek, reiskosten, rapportage en nazorg € 495, -
  • E. Interventie Kort, inclusief reis, rapportage en nazorg (1 - 2 weken) € 1.675, -
  • F. Interventie Middel, inclusief reis, rapportage en nazorg (2 - 4 weken) € 3.350, -
  • G. Interventie Lang, inclusief reis, rapportage en nazorg (3 – 6 weken) € 5.500, -

 

3.  Uurtarieven 2012-2013(betreft met name buitenland)

  • Begeleiding, per uur € 151,26
  • Reiskostenvergoeding, per uur (reisduur, inclusief kilometervergoeding) € 82,77
  • Rapportage -, bemiddelingskosten en/of telefonisch onderhoud, per uur € 82,77
  • Kosten trein of vliegticket, accommodatie en verzorging van de hulpverlener.

 

4.  Overige activiteiten: op aanvraag

 

 Opmerkingen

 

Na een ingrijpende gebeurtenis in Nederland en toestemming van STAOBB zal altijd eerst product “A” uitgevoerd worden, hierna zal door de hulpverlener geadviseerd worden, a.d.h.v. de ernst van de gebeurtenis en impact op betrokkene(n) en na toestemming STAOBB of een vervolginterventie wenselijk is. Uiteraard zal dit ook afhankelijk zijn van “de persoon” welke een ingrijpende gebeurtenis heeft meegemaakt. Ieder persoon is immers anders.

 

De interventies genoemd onder A t/m G worden uitgevoerd op locatie(s) binnen Nederland. Er is sprake van landelijke dekking. De daarbij genoemde tarieven zijn inclusief reis- en verblijfskostenkosten, rapportagekosten en nazorg. Uiteraard kunnen de interventies ook in het buitenland uigevoerd worden, echter eerst na toestemming van STAOBB. De extra reis- en verblijfskosten hiermee gemoeid zullen dan wel in rekening gebracht worden. Van genoemde interventietrajecten kan afgeweken worden indien bij de eerste interventie blijkt dat sprake is van een extreme situatie.

 

Indien de daadwerkelijke kosten lager zijn dan genoemde maximum tarieven onder A t/m G, zal hetteveel betaalde bedrag aan opdrachtgever worden terugbetaald.

 

Na opdracht zal een hulpverlener uiterlijk binnen 1 uur ter plaatse trachten te zijn binnen Nederland.

 

De door RaNed verrichtte prestaties zijn niet vrijgesteld van omzetbelasting en worden daarom

belast met het dan geldende wettelijke btw-tarief. De genoemde uurtarieven van RaNed zijn geldig t/m 31 december 2013. Voor de kalenderjaren volgend op het kalenderjaar 2013 kunnen prijswijzigingen plaatsvinden volgens de dan geldende wettelijke indexeringen, zo heeft RaNed laten weten.  Deze worden tijdig aangegeven.

 

Op de diensten van RaNed zijn haar algemene voorwaarden van toepassing, gedeponeerd bij het Handelsregister te Leiden, onder nummer 27309308

 

Voor verdere informatie

 

RaNed, hoofdkantoor (nevenvestigingen te Venlo en Papendrecht)

 

Postbus 387, 2180 AJ Hillegom

Tel. 0031-(0)252 – 533 044 (ALARMNUMMER: 0031 –(0) 6 – 54 360 660)

Fax. 0031-(0)252 – 531 441

E-mail: info@raned.nl

Internet: www.raned.nl

 

STAOBB

Spui 188, 2511 BW Den Haag

Postbus 19365, 2500 CJ Den Haag

Tel: 0031 -(0)70-3751704

Fax: 0031 -(0)70-3751775

E-mail: info@staobb.nl  

Internet: www.staobb.nl

  

 

                                                     "STAOBB DAAR STEEK JE KENNIS OP"

 

bekijk de webversie  |  afmelden nieuwsbrief