Nieuwsbrief niet correct weergegeven? webversie

Nieuwsbrief ouders: week 46 - 2018

 

 

19 t/m 22-11: schoolonderzoek 3 leerjaar 4

Van 19 t/m 22 november wordt het schoolonderzoek SO3 leerjaar 4 afgenomen. Zie hieronder de roosters voor beide locaties.


- klik hier voor het rooster van Rucphen
- klik hier voor het rooster van Etten-Leur

20-11: oriëntatie op keuzevakken leerjaar 3

Op dinsdag 20 november gaan alle derdejaars leerlingen zich oriënteren op verschillende keuzevakken en hebben daarom een aangepast programma. Het volgen van dit programma is voor iedere leerling verplicht.


Aangepast rooster
Het normale lesrooster van dinsdag 20 november vervalt. Er is een aangepast rooster voor deze dag gemaakt. Iedere derdejaars leerling start met zijn mentor in het lokaal van de eerste voorlichting. De mentor weet welk lokaal het is.

- klik hier voor meer informatie

28 & 29-11: voorlichtingsavond ouders leerjaar 1

Op woensdag 28 november in Etten-Leur en donderdag 29 november in Rucphen, van 19.15 – 21.00 uur organiseren we een informatieavond voor ouders leerjaar 1 en groep 8. Deze avond heeft een vrije inloop, dus u hoeft zich niet in te schrijven. Via keuzerondes maakt u op de avond zelf een keuze voor twee onderwerpen waar u meer over wil weten.

Er zijn keuzerondes over:
• Onderwijs op maat;
• Ondersteuning en interne trainingen;
• Dyslexie en dyscalculie;
• Keuzemogelijkheden op het Munnikenheide College;
• iPadonderwijs;
• Vaardigheid krijgen in leren.

We hopen u te mogen verwelkomen op 28 en 29 november.
- klik hier voor meer informatie over de inhoud van de workshops

05-12: leerlingen lesuur 7 en 8 roostervrij

Op woensdag 5 december zijn alle leerlingen na de sinterklaasviering roostervrij. Dit betreft lesuur 7 en 8.

06-12: schoolfotograaf

De schoolfotograaf komt op school langs om van alle leerlingen nieuwe pasfoto’s en groepsfoto’s te maken. De schoolfotograaf komt
donderdag 6 december op beide locaties.


Bestelprocedure
Na een aantal weken ontvangen de leerlingen een inlogkaart van de mentor. U kunt met deze code inloggen via de website www.fotokoch.nl. Daarmee kunt u zelf kiezen welke foto’s u wilt bestellen. Meer informatie over de bestelprocedure wordt bijgevoegd bij de inlogkaart.

Project GGD trapleerfiets

In opdracht van de gemeente Etten-Leur voert de GGD West-Brabant het project ‘Gezonde leefstijl bij jongeren’ uit. In het kader van dit project heeft de GGD vorig schooljaar een workshop in een 2e klas gehouden. Tijdens deze workshop bedachten de leerlingen zelf creatieve ideeën om fitter te worden. Eén van de ideeën is de ‘trapleerfiets’: een fiets onder je tafel waar je tijdens de les gebruik van kunt maken. In week 46 t/m 49 gaan we dit idee in klas EK3B uitproberen. Tijdens de mentorles en de rekenles van mevrouw de Man staan de fietsen ter beschikking en mogen de leerlingen er gebruik van maken. Na afloop wordt het experiment door de mentor en de GGD met de leerlingen geëvalueerd.

  ©

Munnikenheide College
Contact
Archief

Nieuwsbrief ouders
Afmelden voor deze nieuwsbrief
E-mail adres wijzigen

 

Blijf op de hoogte
Facebook
Nieuws
Agenda
Schoolgids
Brieven