Paprika week 5 2018 Bekijk dit bericht in uw browser

Paprika week 5 2018

Teelttip week 5 2018.

Wij hebben dit jaar ook in januari weer 30 % minder licht dan in 2017. Hierdoor
hebben we bijna altijd lagere etmaaltemperaturen kunnen en moeten realiseren. Tengevolge van de donkere maanden december en januari
zijn we met de zetting
gemiddeld 1 week later dan in 2017. Bij de vroege
gewassen zit er nu meestal te veel paprikas aan en moet er ook gedund worden. Omdat het wat later is is 1 oksel
leegmaken voldoende. De kleine knopjes beginnen nu veelal veel sterker te worden. Daarom moeten en kunnen er nu hogere etmaaltemperaturen gerealiseerd worden. Boven 350 Joules mag nu de etmaal naar 19,5 tot 20 C. Overdag tussen 9 uur en 14.00 u min buis van 40 C aanhouden en deze pas eruit laten gaan bij 22,5 C.

Omdat het zo zacht is scherm pas sluiten op buisvraag. Alleen als het helder weer wordt of als de bloemen te grof worden kan er beter “gepot”worden met het scherm.
Bij de bedrijven met de vaste folie moet er veel gelucht worden boven het scherm. Als het VD niet of nauwelijks boven de 3 komt kan de folie beter verwijderd worden.

Nu de vruchten beginnen te groeien moet er drain gerealiseerd worden bij licht weer 25-30%. Ook moet er dan extra K gedoseerd worden. Na het dunnen moet er getopt worden op 1 blad.

Copyright © Horti-Consult Int. All rights reserved.
 
Ons e-mail adres is:
info@horti-consult.nl
 
Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u liever geen berichten meer ontvangen van deze mailinglist, klik dan op de link hieronder om u uit te schrijven:
uitschrijven op deze nieuwsbrief