Wordt onze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief hier online.

Inhoudsopgave

Hoogtepunten

Het einde van het jaar komt al in zicht. Een mooi moment om terug te blikken op de start van dit schooljaar. Edux heeft een goede start gemaakt, met enkele hoogtepunten die we graag met jullie delen!


Op 11 september hebben we veel van onze relaties mogen ontvangen op onze relatiemiddag, die in het teken stond van 'groeikracht'. Samen met jullie hebben we genoten van een inspirerende middag.


Ook kijken we terug op de eerste bijeenkomst van OGENBLIKKEN, die Wij zijn JONG heeft georganiseerd. Een reeks bijeenkomsten waarin we samen met partners uit de kinderopvang, het onderwijs en het sociale domein stil staan bij de vraag 'Waartoe voeden wij op?'. Bekijk de aftermovie en beleef mee hoe gastspreker en Denker des Vaderlands Daan Roovers ons inspireerde: https://www.youtube.com/watch?v=yy_KhcuO9C0&feature=youtu.be.


Met de drukke periode in het vooruitzicht kijken wij als organisatie al uit naar 2020, om verder kracht bij te zetten aan onze visie en mooie momenten te kunnen (blijven)
delen met het werkveld!


Doelgericht werken met kleuters

Afscheid nemen van de 'papieren tijger', meer ruimte voor spel en leerkrachten die met plezier voor de groep staan. Een utopie? Helemaal niet, het kan zeker!. Lees hier hoe adviseur Karlijn Brouwers je mee neemt in het doelgericht werken met kleuters.


EDI tip van de maand

Iedere maand delen wij de EDI tip van de maand. Deze maand de tip van de maand november:


Zorg tijdens de (verlengde) instructie voor voldoende 'begeleide inoefening'. Geen lagere doelen stellen, maar de instructie en leertijd intensiveren.


Meer EDI tips? Volg ons op Facebook of Linkedin!


Gratis toegang tot wetenschappelijke artikelen

Vanaf nu kunnen leerkrachten in het PO, VO en MBO een jaar lang gratis toegang krijgen tot meer dan een miljoen wetenschappelijke artikelen over onderwijs.


Lees hier meer en meld je aan: www.voordeleraar.nl

Huil maar, ik ben bij je

Een baby wordt geboren met het complete scala aan emoties zoals wij die kennen. Een baby moet alleen nog leren deze af te stemmen op zijn omgeving en de mensen om hem heen. Adviseurs Marjolijn Steernberg en Jolien Ramakers-Deckers nemen je mee in de babywereld en de oorzaken en mogelijkheden van huilen en troosten. Lees hier meer.

De W&T Wijzer

Eerder verscheen al de W&T-wijzer, een handige tool met een doorgaande leerlijn wetenschap & technologie voor basisscholen. Maar ook de natuurlijke verwondering die peuters en kleuters hebben voor natuurkundige en technologische verschijnselen biedt volop kansen om spelenderwijs Wetenschap&Techniek te ontdekken en onderzoeken. Daarom in deze vernieuwde W&T wijzer de Opstap voor het jonge kind. Ook vind je in deze tweede versie een leidraad om kinderen te begeleiden tijdens het
onderzoeks- of ontwerpproces.


Doe er je voordeel mee! Download hier gratis de nieuwe W&T-Wijzer.


Wil je als locatie Onderzoekend & Ontwerpend leren verder implementeren en kun je advies gebruiken? De W&T coördinatoren Eva van de Sande, Patricia Jansen en Wendy Braat denken graag met je mee. Neem contact op met adviseurs Eva of Wendy.

Tussen Marcel en Anouk - Impact

Waarom heeft het ene traject meer impact dan het andere?

In een terugkerende reeks nemen adviseurs Marcel Peters en Anouk Brouns jullie mee in hun gedachtes, relevante werkervaringen en onderlinge gesprekken van het afgelopen jaar. Deze keer nemen zij jullie mee in de start van hun samenwerking en de vele raakvlakken die ze bleken te hebben.


Voorschoolse Educatie vraagt om een duidelijke visie

Adviseurs Gerrie Compen en Ilse Tijmensen vertellen je meer over de uitbreiding van het aantal voorschoolse educatie uren in 2020. Lees hier meer over hun visie op VE.


Opbrengstgericht werken op school

Wil je op jouw school op een andere manier opbrengsgericht werken en de administratieve last verminderen? En tegelijkertijd de onderwijskundige koers van de school versterken? De masterclass OPO is het antwoord! Lees hier meer.


Meer weten? Neem contact op met adviseur Marcel Peters.

Effectief rekenonderwijs op de basisschool

Al bekend met het boek 'Effectief Rekenonderwijs op de basisschool'? Goed rekenonderwijs begint bij een sterke rekenvisie en sterke instructievaardigheden van de leerkracht. Dit boek geeft praktische handvatten om de instructievaardigheden op rekengebied te versterken, waarbij EDI de basis vormt. Daarnaast staat een uitdagende en betekenisvolle rekenomgeving centraal.


De adviseurs van Edux zijn naast EDI nu ook gecertificeerd om scholing 'Effectief Rekenonderwijs' te verzorgen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Adviseur
Nicolette Simons
vertelt je er graag meer over.

Edux Onderwijspartners

 

Tolweg 11, 4851 SJ Ulvenhout

Postbus 75, 4850 AB Ulvenhout

t (076) 524 55 00

e info@edux.nl

w edux.nl

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich eenvoudig afmelden.