Wordt onze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief hier online.

Inhoudsopgave

Bedankt!

De laatste weken van het schooljaar tikken weg. Een periode die normaal vol staat me speciale gebeurtenissen. Dit jaar verloopt alles anders...

Het Corona-virus heeft veel doen losmaken. De kinderopvang en het onderwijs gingen dicht, de ziekenhuizen waren overvol en het advies was om thuis te blijven. Na weken van 'isolatie' mocht het openbare leven beetje bij beetje opstarten, daarmee ook opvang en onderwijs. Een onzekere en mogelijk chaotische periode, voor kinderen, ouders, maar zeker ook voor de professionals. En wat zijn wij trots op deze professionals! Waar alle structuren en zekerheden zijn weggevallen, stonden daar bij het open gaan van de opvang en de scholen deze professionals weer. Alle kinderen werden onthaald en met man en macht werd geïnvesteerd om deze kinderen weer structuur te bieden en een veilige en warme omgeving. Jij als professional doet er toe, meer dan je misschien zelf voor mogelijk houdt.


Bedankt pedagogisch medewerker, coach, teamleider, locatiemanager, leerkracht, intern begeleider, directeur en congiërge. Bedankt voor jullie veerkracht en inzet. Wij wensen jullie namens het team van Edux een fijne zomervakantie, waarin je hopelijk nieuwe energie kunt opdoen om in het nieuwe schooljaar opnieuw weer klaar te staan.


Zet hem op!


Karlijn Brouwers, Annemie Wouters-Mackus en Joël van Raak

MT Edux Onderwijspartners

Begrijpend lezen is geen vak!


Dat begrijpend lezen een belangrijke vaardigheid is staat buiten kijf. Maar wat maakt begrijpend lezen dan zo belangrijk? Wat wil je kinderen leren door aandacht te besteden aan begrijpend lezen? Adviseurs Marcel van As en Ellen Speekenbrink zetten uiteen wat belangrijk is. Lees hier meer.

Samen sterker voor kindontwikkeling


Edux en Bureau ICE gaan een mooie samenwerking aan. Bureau ICE ontwikkelt en verzorgt toetsen voor het primair onderwijs, Edux vertaalt de resultaten en verzorgt de implementatie naar een passend aanbod op basisscholen. We nemen je mee in de doelstelling en werkwijze. Lees hier meer over de samenwerking.

SWPBS in Corona-tijd

De afgelopen maanden werden getekend door het Corona-virus. Adviseur Willeke Essing deelt haar ervaringen over School Wide Postive Behavior Support (SWPBS) in juist deze tijd. Lees hier meer.

EDI tip van de maand

Iedere maand delen wij de EDI tip van de maand op onze social media kanalen. Dit keer de tip van de maand juni.


Vraag nooit aan leerlingen 'snappen jullie het allemaal?'. Leerlingen overschatten zichzelf namelijk. Hoe minder goed leerlingen ergens in zijn, hoe meer ze denken het wél te kunnen. Laat ze actief deelnemen om als leerkracht te kunnen zien of ze het begrepen hebben en stel veel 'controle van begrip-vragen'.

Lees hier meer over dit verschijnsel (ook wel het 'Dunning-Krugereffect').


Als nieuwe leerkracht op zoek naar meer EDI handvaten? Schrijf je hier in voor de 3 modules EDI-instroom, startend in september.

Internationalisering

De kinderen van nu groeien op in een wereld die niet eindigt bij de Nederlandse grenzen. Er is steeds meer aandacht voor internationalisering in het onderwijs. Edux ondersteunt opvang en onderwijs bij vraagstukken rondom internationalisering. In de regio Brainport Eindhoven ondersteunt Edux bijvoorbeeld de professional om effectieve (didactische) stategieëen aangereikt te krijgen om de taalontwikkeling van niet Nederlandstalige kinderen te stimuleren (klik hier voor meer informatie).


Ook bezig met soortgelijke vraagstukken? Neem contact op met adviseur Marloes de Haan.

Doorgaande leeslijn

Stichting Lezen heeft onlangs de publicatie 'de doorgaande leeslijn: de leesontwikkeling van 0-20 jaar' uitgebracht. Wetenschappelijke inzichten over de leesontwikkeling van kinderen en jongeren worden hierin beschreven. Het rapport en het webinar zijn vrij toegankelijk en bieden interessante informatie!


Meer weten over (technisch en/of begrijpend) lezen? Neem contact op met adviseurs Ellen Speekenbrink en Marcel van As.

Digitaal vaardig

Nu de scholen weer volledig open zijn, komt terugkijken op afstandsonderwijs steeds meer in zicht. Wil je een beeld van de huidige digitale vaardigheden binnen jouw school na deze periode én tips om deze ontwikkelingen verder door te zetten?


Doe de gratis quickscan! De digiscan vind je hier.

Samenwerking Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Edux gaat per juni 2020 het 'blended' RITHA practitioner programma aanbieden als partner van Radboud Centrum Sociale Wetenschappen. Edux zal in company aanvragen oppakken door heel Nederland. Met behulp van dit programma kan Edux inzetten op duurzame gedragsverandering van professionals binnen de kinderopvang en het onderwijs als het gaat om talentontwikkeling en hoogbegaafdheid.


Meer weten?

Lees hier het volledige persbericht of neem contact op met adviseur
Marleen Hilhorst.

IKC-netwerk

Tijdens het schooljaar 2020-2021 gaat het IKC-netwerk verder! En wij nodigen je van harte uit om je (weer) aan te melden.


Het IKC-netwerk is een samenwerking tussen Edux en PACT voor kindcentra. Komend schooljaar organiseren we twee fysieke bijeenkomsten die in het teken staan van informeren, inspireren en delen. Daarnaast worden er twee webinars georganiseerd die we (wederom) op interactieve wijze en met een gastspreker zullen invullen.


Deelnemen aan het netwerk? Geef je hier op!

Een nieuwe look!

De zomervakantie is in aantocht! Nog even en dan mag iedereen heerlijk gaan ontspannen. Maar voordat jullie de deur voor een paar weken achter jullie dicht trekken, willen wij ook nog graag iets met jullie delen....


Binnen nu en enkele maanden lopen RIJKT en Edux niet meer alleen hand in hand, maar hebben wij ook dezelfde look! Na de zomervakantie horen jullie vanzelfsprekend meer hierover. Voor nu rest ons jullie een fantastische vakantie met heel veel zonneschijn te wensen!

Edux Onderwijspartners

 

Tolweg 11, 4851 SJ Ulvenhout

Postbus 75, 4850 AB Ulvenhout

t (076) 524 55 00

e info@edux.nl

w edux.nl

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich eenvoudig afmelden.