Jaargang 1, nieuwbrief 3.                                                                                                                      Juli 2011                                    

15% Extra STAOBB subsidie

Bulletin inzake ESF & STAOBB subsidie Bewaarexemplaar

 

Naar aanleiding van de goedkeurende beschikking door het Agentschap SZW op projectnummer 2011ESFN361 voor Branche Opleidingsproject SFT-STAOBB 2011-2012 en het door SFT/STAOBB uitgeschreven marktconformiteits-onderzoek bij opleidingsinstituten in mei/juni 2011 kunnen wij u mededelen dat, naast de opleidingsmodules voor Vakbekwaamheid Basiskwalificatie, de 29 cursussen genoemd onder de rubriek Nascholing en Code 95 voor ESF subsidie in aanmerking komen.

Voorwaarden voor het aanvragen van de 40% ESF subsidie zijn:

 

  • Opleidingsinstituut/uitvoerder van de nascholingscursus is daarvoor gecertificeerd door CCV en deRIT9000 presentielijst wordt aan het touringcarbedrijf verstrekt.
  • Opleidingsinstituut heeft ingeschreven op het marktconformiteitsonderzoek mei/juni 2011 en heeft de werkafspraken met SFT/STAOBB ondertekend. Kijk voor meer gegevens  op www.sociaalfondstaxi.nl/opleidingen/subsidie-esf/opleidingen. (overzicht wordt eind juli 2011 geplaatst) en onder of www.staobb.nl eveneens onder opleidingen.
  • Alle voorwaarden genoemd op de website Sociaal Fonds Taxi. Zie hiervoor www.sociaalfondstaxi.nl/opleiden/subsidie-esf ; op deze pagina vindt u het aanvraagformulier opleidingssubsidie en de voorwaarden in de daarbij behorende folder.
  • ESF subsidie wordt maximaal verstrekt over het gepubliceerde normbedrag, ook al berekent een opleidingsinstituut een hoger bedrag. Heeft het opleidingsinstituut een lager tarief aan ons opgegeven dan het normbedrag, geldt dit lagere bedrag voor de ESF subsidie.

Nascholing en Code 95

 

Onderstaand volgt een opsomming van de 29 cursussen die in het nieuwe project 2011ESF361van ESF subsidie zijn voorzien.

 

Nascholingscursussen voor de richtlijn vakbekwaamheid:

 

Theorie ( N cursussen)

N15 HNR met bussen, N 18 Digitale Tachograaf, N46 Communicatieve vaardigheden voor chauffeurs, N47 Praktische talenkennis voor chauffeurs, N48 Sociale Vaardigheden, N64 en N65 Tour Nationaal Reisvoorbereiding en Reisuitvoering, N66 Tour Internationaal Pendelreizen en meerdaagse reizen met reisleiding, de landenmodules N67, N68, N69, N70 Leefstijl, N73 HNR met bussen, N78 Omgaan met agressie voor buschauffeurs, N90 Chauffeursdag, N104 voertuigbeheersing, N124 Gezond op Weg, N125 Techniek, diagnose stellen bij Pech Onderweg, N126 Wintervoorbereiding, N140 Schadebewustzijn en HNR, N141 Rijoptimalisatie verkeersdeelneming, N162 Wet en Regelgeving autobus en N166 Vakbekwaamheid theorie bus.

 

Praktijk (V cursussen)

 

V03 Rijvaardigheid inclusief HNR met autobussen, V04 Rijoptimalisatie schadepreventie, V05 Rijoptimalisatie Defensief rijden, V06 Rijoptimalisatie Behaviour Based Safety voor chauffeurs, V07 Rijoptimalisatie Rijvaardigheidsanalyse en V15 Het nieuwe rijden (HNR) trainer.

 

Daarnaast zijn alle subsidiabele cursussen ook door SKTB goedgekeurd. Echter let op niet alle cursussen gepubliceerd op de site van SKTB zijn subsidiabel! Zie hiervoor www.sktb.nl onder “informatie opleidingen voor chauffeurs”.

STAOBB nascholingscursussen extra subsidie 15%

 

STAOBB geeft voor de nascholingscursussen, die in de nieuwe periode 1 juli 2011 beginnen en voor 31 juli 2012 afgerond zijn en specifiek volgens STAOBB methoden worden gegeven, een extra subsidie aan touringcarbedrijven boven op de ESF subsidie. Deze extra STAOBB subsidie bedraagt 15% boven op de 40% ESF subsidie, dus totaal voor het touringcarbedrijf een subsidie van 55%.

Wel is door het bestuur STAOBB het bedrag dat aan subsidie verstrekt mag worden gemaximeerd (op een totaal bedrag van Euro 140.000, -.) Dus het is wel belangrijk dat u tijdig uw aanvraag indient.

 

Het gaat in principe om de navolgende cursussen volgens STAOBB methode.

 

Theorie:

N18, N47, N48, N64, N65, N66, N78, N90, N124, N125 en N126.

 

Praktijk:

V03, V04 en V06

 

Voorwaarden voor het aanvragen van de mogelijke 15% extra STAOBB subsidie zijn:

 

  • Ook hiervoor gelden de voorwaarden die boven aan deze nieuwsbrief worden genoemd onder de kop voorwaarden voor het aanvragen van 40% ESF subsidie.

 

Daarnaast gelden nog een aantal aanvullende voorwaarden om voor de extra STAOBB subsidie in aanmerking te komen.

 

  • Wanneer de opleider de STAOBB-methode voor een cursus heeft aangeboden kan deze methode alleen uitgevoerd worden onder voorwaarde dat de docent heeft deelgenomen aan de Train -de- Trainersdag van STAOBB. Zie ook www.staobb.nl onder opleidingen voor de erkende opleiders.
  • Gegevens over aanmelding en inschrijving voor de Train – de -Trainersdagen voor de door de opleider te verzorgen opleidingen volgens STAOBB-methode kunt u opvragen via de Onderwijs Coördinator van STAOBB, de heer Hans Disveld: j.disveld@staobb.nl. .

 

Gebruik STAOBB-methode: extra subsidie vanuit STAOBB

  • Wanneer het touringcarbedrijf voor de uitvoering van nascholingscursussen gebruik maakt van de STAOBB-methode kan het bedrijf in aanmerking komen voor een extra subsidie van 15%, rechtstreeks via STAOBB aan te vragen. De opleider en het touringcarbedrijf zullen dan aan alle door STAOBB gestelde voorwaarden met betrekking tot aanmelding en uitvoering van de betreffende cursus moeten voldoen. Informatie over voorwaarden, aanvragen en afwikkeling van deze extra subsidie wordt verstrekt door de heer Hans Disveld, Onderwijs Coördinator van STAOBB: j.disveld@staobb.nl. Deze voorwaarden kunt u ook vinden op de website van STAOBB: www.staobb.nl. onder het kopje opleidingen. Onderstaand noemen wij ze alvast.

 

STAOBB Voorwaarden:

  • De te geven nascholingscursus dient uiterlijk 5 dagen voor uitvoering door het opleidingsinstituut schriftelijk gemeld te zijn bij de Onderwijs Coördinator STAOBB op j.disveld@staobb.nl onder vermelding van cursusnaam en nascholingsnummer, datum, locatie van de cursus, aanvangstijd, eindtijd, naam touringcarbedrijf en aantal cursisten.
  • Chauffeurs dienen tijdens het volgen van de nascholing in dienst te zijn van het desbetreffende touringcarbedrijf.
  • Het touringcarbedrijf leeft de FSO-CAO en de CAO Besloten Busvervoer na met de nadruk op artikel 35 van deze CAO. Dit is bij controle door de STO gecontroleerd of nog te controleren en in orde bevonden. Daarnaast is er geen sprake van een betalingsachterstand van de FSO premie.
  • STAOBB is gerechtigd om middels controleurs steekproeven te nemen voor een juiste uitvoering van de nascholingscursussen volgens de voorwaarden door STAOBB gesteld aan de trainers, cursusinhoud en te verstrekken lesmateriaal.
  • Het touringcarbedrijf heeft de ESF subsidie aanvraag ingediend bij Sociaal Fonds Taxi te Culemborg.
  • Het touringcarbedrijf dient binnen 6 weken na afloop van de nascholingscursus, om in aanmerking te komen voor de extra 15% STAOBB subsidie, de declaraties in te zenden aan STAOBB. Hiervoor dient gebruik gemaakt te worden van het STAOBB aanvraagformulier extra opleidingssubsidie. Deze kunt u downloaden van www.staobb.nl onder de rubriek opleidingen.

 

                      

                          "STAOBB DAAR STEEK JE KENNIS OP”

 

Laatste ESF -subsidieproject?

Naar verwachting zal er volgend jaar geen aanvraagmogelijkheid zijn voor nieuwe ESF - subsidie­ projecten. Hebt u opleidingsplannen voor uw medewerkers? Dan adviseren wij u deze vóór
31 juli 2012 uit te laten voeren zodat u nog gebruik kunt maken van subsidiemogelijkheden.

Berichten vanuit het bestuur

  • De definitieve uitwerking van de STAOBB nascholingscursus V06 BBS (Behaviour Bases Safety) voor touringcarchauffeurs is zo goed als klaar. De werkgroep moet nog haar akkoord geven en daarna kan deze cursus ook gecertificeerd worden bij het CCV, waardoor er weer een goede en specifiek op de touringcarchauffeur gerichte praktijkcursus voor de nascholing beschikbaar is.

 

  • Het bestuur heeft ingestemd om met Ondile Uitgeverij BV te Capelle a.d. IJssel een verdere samenwerking aan te gaan. Juiste invulling hieromtrent wordt in de komende weken verwacht te kunnen worden afgerond, waarna het bestuur hierover verder zal berichten.

 

  • Op het gebied van Arbeidsomstandigheden worden op dit moment door het bestuur een aantal zaken geïnventariseerd, te weten Traumabegeleiding bij ernstige ongelukken en een hernieuwde RI&E.

Vraag en Antwoord

  • V.    Wanneer dien ik mijn declaraties voor de ESF subsidie periode die eindigt op 31 juli 2011 uiterlijk ingeleverd te hebben bij Sociaal Fonds Taxi?
  • A.    De declaraties die vallen onder de subsidie periode van 1 april 2010 tot en met 31 juli 2011 onder codenummer 2010ESFN186, dienen op zijn laatst voor 31 augustus 2011 te zijn ingediend. Daarna komen zij niet meer in aanmerking voor ESF subsidie.
  • V.    Hoe weet ik nu in welke ESF subsidie periode mijn aanvraag voor ESF subsidie valt?
  • A.    Bepalend in welke periode uw subsidie aanvraag valt is de datum van aanvang van de cursus en wanneer de cursus is afgerond. Liggen aanvang en einde van de nascholingscursus vóór 30 juli 2011, valt deze onder het codenummer 2010ESFN186 dus de oude subsidie periode en kunt in aanmerking komen voor 40% ESF subsidie op de in dit project erkende 7 STAOBB nascholingscursussen naast de N15, N47, N73, V03 en V15. Vanaf 1 juli 2011 komen de 29 cursussen die genoemd worden onder de bovenstaande rubriek Nascholing en Code 95 voor 40% ESF subsidie in aanmerking. Daarnaast bestaat vanaf 1 juli 2011 ook nog de mogelijkheid van extra 15% STAOBB subsidie, zoals boven onder de rubriek STAOBB nascholingscursussen genoemd.
  • V.    Kan ik mij ook aanmelden voor de Nieuwsbrief van STAOBB?
  • A.    Ja, op www.staobb.nl onder de button “aanmelden Nieuwsbrief”. Tevens kunt u ook binnenkort de eerder verzonden nieuwsbrieven bekijken.
  • V.    Wanneer ik twijfel heb of een opleidingsinstituut door STAOBB gecertificeerd is en voor welke cursussen kan ik dan ook schriftelijk of telefonisch informatie verkrijgen?
  • A.    Ja, indien u op de website van STAOBB en /of Sociaal Fonds Taxi niet de juiste gegevens kunt vinden, kunt u altijd een mail sturen naar j.disveld@staobb.nl of bellen 06-51430066.

bekijk de webversie  |  afmelden nieuwsbrief