Nieuwsbrief Stichting FSO nr. 46

Sterk aan het stuur weer van start!



Op de website van FSO staan weer alle GRATIS ACTIVITEITEN van Sterk aan het stuur voor werkgevers en hun medewerkers.


Onder de noemer Sterk aan het stuur hebben het Sociaal Fonds Mobiliteit (SFM) en het Fonds Scholing en Ordening voor het Besloten Busvervoer (Stichting FSO) een programma ontwikkeld om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers binnen de touringcar- en zorgvervoer en taxibranche te versterken.


Lees verder

Onze vacaturesite, ikwordgraagtouringcarchauffeur.nl helpt je aan personeel!



Touringcarbedrijven hebben grote moeite om vacatures te vervullen. Het bestuur van Stichting FSO heeft daarom besloten om een online vacatureplatform te ontwikkelen.


Ikwordgraagtouringcarchauffeur.nl is hét landelijke vacatureportaal speciaal voor touringcarbedrijven.


>> SNEL een VACATURE PLAATSEN


Lees verder

Wist je dat FSO een branchevertrouwenspersoon heeft?



De laatste jaren is er volop aandacht voor ongewenste omgangsvormen. De gevolgen kunnen groot zijn: zowel voor de slachtoffers, de organisatie en ja, ook voor de daders.


Slachtoffers kunnen last krijgen van soms forse lichamelijke en psychische klachten, waar iemand heel lang veel last van kan ondervinden.


Lees verder

Data cursus Preventiemedewerker-RI&E 2024



Heeft jouw bedrijf nog geen Preventiemedewerker aangesteld, of heb jij als preventiemedewerker misschien behoefte aan wat opfrissing en bijscholing, óf loop je vast met je RI&E?


Meld je dan snel aan via het aanmeldformulier op onze website!


Lees verder

FSO cao 2024



Busvervoer Nederland, CNV Vakmensen en FNV Toer hebben overeenstemming bereikt over de voortzetting van de FSO cao in 2024.


De FSO cao loopt tot en met 31 december 2024. In deze cao is - anders dan in voorgaande jaren - afgesproken dat de premieheffing ingaat op 1 mei 2024. In verband met deze ingangsdatum is de premie met ingang van 1 mei 2024 vastgesteld op 0,99% van het premieplichtig loon. Werkgevers mogen 1/3 deel daarvan, te weten 0,33%, inhouden op het loon van de werknemers. Subsidie voor opleidingen en de instroomregeling kunnen weer aangevraagd worden.

De tekst van de nieuwe FSO cao is al beschikbaar. Inmiddels is ook een verzoek tot algemeenverbindendverklaring ingediend.

Welke code 95 opleidingen komen in 2024 (én 2025) in aanmerking voor subsidie?



In 2024 en 2025 komen de opleidingen Digitale tachograaf, Communicatieve en sociale vaardigheden, Tour basis en Tour gevorderd en Rijoptimalisatie in aanmerking voor subsidie.


Lees verder

Training Werken aan sterk mentorschap van Sterk aan het stuur



Goed opgeleide chauffeurs zijn belangrijk in de branche. Maar wat heb je nodig om een goede chauffeur te worden en te blijven? Mentoren ook wel coaches, inwerkchauffeurs etc. genoemd, kunnen daarbij een belangrijke rol spelen.


Zij werken nieuwe medewerkers in en
geven coaching on-the-job. Daarnaast voeren mentoren gesprekken naar aanleiding van (veiligheids)incidenten. Taken van een mentor verschillen vaak wel van bedrijf tot bedrijf.


De training geeft de mentoren handvaten om de communicatie met chauffeurs beter en effectiever te laten verlopen. Aandacht geven, luisteren, onderzoeken hoe mensen in hun vel zitten, feedback geven, non-verbaal gedrag, emoties bespreken. Het belangrijkste is het echt dóén. Oefenen dus! Dit komt allemaal aan bod in een halve dag.


Meld je aan via het


aanmeldformulier


voor de training woensdag 29 mei in Culemborg (van 13.00 - 17.00 uur). De training is gratis.

Activiteitenkalender 2024


Woensdag 29 mei:
Training
Werken aan sterk mentorschap


Vrijdag 31 mei:
Cursus
Preventiemedewerker-RI&E
(regio NOORD)


Vrijdag 21 juni:
Cursus
Preventiemedewerker-RI&E
(regio ZUID-WEST)


Dinsdag 1 oktober:
Webinar effecten Alcohol, Drugs en Medicijnen (aanmelden kan later)


Vrijdag 18 oktober:
Training
Werken aan sterk mentorschap

bekijk de webversie  |  afmelden nieuwsbrief