Wordt onze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief hier online.

Inhoudsopgave

Met Anouk in de hoek: de zandtafel

Spel vormt de basis voor de ontwikkeling van het jonge kind. Om kinderen te kunnen laten spelen is een goed ingerichte speelleeromgeving essentieel.

Adviseur Anouk Brouns zal in een terugkerende reeks informatie delen over haar ervaringen en de mogelijkheden van de speelleeromgeving. Deze keer: De zandtafel behoort tot de basisinrichting van elke peuter- en kleutergroep. Lees in het artikel van Anouk over de vele mogelijkheden.

EDI instroom


Start je als nieuwe leerkracht op een school waar ze volgens de principes van Expliciete Directe Instructie (EDI) werken?

Of wil je je didactische vaardigheden vergroten en meer te weten komen over EDI? Er zijn enkele plaatsen vrij voor de EDI instroomcursus die op 03 oktober start. Meld je hier aan.

Het verlegen kind


In ieder mens schuilt wel een beetje verlegenheid. De één weet het alleen wat beter te verbergen dan de ander. Maar is verlegen zijn eigenlijk wel zo erg?

Verlegenheid of sociale angst?

Lees in het artikel van Jessie Hendriks tips om een verlegen kind te helpen.

IKC kenniskring 2019


Edux en RIJKT bieden de IKC-kenniskring: een interactief en leerzaam scholingsprogramma voor partners in opvang en onderwijs die samen een IKC ontwikkelen. Centrale thema’s zijn: pedagogische en didactische inhoud, leiderschap en teamontwikkeling, bedrijfsvoering. Voor meer info en aanmelding klik hier.

Oplossingsgericht werken in de klas


Als
leerkracht wil je
graag een positieve sfeer creëren in de klas. Wanneer dit moeizaam gaat, ga je je al snel afvragen wat de reden hiervoor
zou kunnen zijn.
Maar leidt het vinden van de oorzaak van het probleem in de klas ook tot de oplossing of een verbetering van de situatie? Dat antwoord is vaak nee! Waarom zou je je daarom niet richten op de oplossingen en hetgeen wat wél goed gaat? Dat is de kracht van oplossingsgericht werken.
Lees hier het artikel van Lotte Hamers.

05 november Relatiemiddag workshops organisatie- en onderwijsadvies


Wil je meer te weten komen over het opzetten van schoolplannen, visietrajecten of weten hoe je zelfevaluaties vormgeeft? Wat hierbij de nieuwe eisen vanuit de onderwijsinspectie zijn? Ben je nieuwsgierig naar de wijze waarop je kinderopvang en primair onderwijs met elkaar kan laten samenwerken?

Kom op 5 november naar onze relatiemiddag van Edux/RIJKT in Eindhoven! Meer info en aanmelding klik hier.

Met SWPBS een positief en duurzaam schoolklimaat neerzetten!


Door SWPBS (SchoolWide Positive Behavior Support) aanpak neemt gewenst gedrag in én buiten de school toe en er ontstaat een duurzaam positief schoolklimaat, dat leerlingen stimuleert om tot leren te komen.

Lees hier het verhaal van Willeke Essing
uit de praktijk van basisschool de Watermolen in Roosendaal.

Edux Onderwijspartners

 

Tolweg 11, 4851 SJ Ulvenhout

Postbus 75, 4850 AB Ulvenhout

t (076) 524 55 00

e info@edux.nl

w edux.nl

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich eenvoudig afmelden.