Nieuwsbrief niet correct weergegeven? webversie

Nieuwsbrief ouders: week 45 - 2018

 

 

27-11: roostervrije dag

Op dinsdag 27 november zijn alle leerlingen roostervrij in verband met de rapportvergaderingen.

Aftermovie Kindertop gemeente Rucphen

De aftermovie van de Kindertop gemeente Rucphen staat online! Dit filmpje geeft een leuke impressie van de dag, waaraan ook leerlingen van het Munnikenheide College hebben meegedaan.


Benieuwd naar het filmpje?

- klik hier voor de aftermovie

Gezocht: enthousiaste ouders voor MR en ouderraad

Het Munnikenheide College vindt de betrokkenheid van ouders bij de school erg belangrijk. U kunt op verschillende manieren betrokken zijn bij onze school. Wij zijn daarom op zoek naar enthousiaste ouders die willen deelnemen aan de MR (medezeggenschapsraad) en de ouderraad.

Ouderraad
Onze school heeft een actieve en betrokken ouderraad. De ouderraad vertegenwoordigt alle ouders van het Munnikenheide College.

De ouderraad vergadert een vier á vijf keer per jaar en bespreekt en ondersteunt verschillende zaken. Denk hierbij aan activiteiten vanuit Maatschappelijke stage, projectweken, diploma-uitreikingen, praktijkexamens of thema-avonden. Daarnaast wordt gevraagd naar uw mening over verschillende zaken die op school spelen.
Samen met de directie proberen zij verbeteringen aan te brengen.


Heeft u vragen of interesse in de ouderraad? Stuur dan een e-mail naar de heer Voets via gvoets@munnikenheidecollege.nl.


Medezeggenschapsraad (MR)
De medezeggenschapsraad (MR) van het Munnikenheide College bestaat uit personeelsleden, leerlingen en ouders. De MR is het belangrijkste inspraakorgaan van de school. Met de directie overlegt de MR over allerlei onderwerpen die met de school en het onderwijs te maken hebben. Samen verbeteren we de kwaliteit van het onderwijs, de voorzieningen in en rondom het gebouw en de arbeidsomstandigheden.


De MR is actief betrokken bij de besluitvorming over het beleid op school. Daarnaast kun je, ook namens alle ouders, vragen stellen die met school te maken hebben. Gedurende het jaar staan onderwerpen zoals het jaarplan, de begroting, onderwijsverbetering en –innovatie, maar ook passend onderwijs op de agenda. De MR vergadert ongeveer om de zes weken op maandagavond (19.00 – 22.00 uur, Trivium Etten-Leur).

Voor vragen kunt u ouder MR-lid Jan Theunissen benaderen via e-mail: theunissen.jan@ziggo.nl. Geïnteresseerd? U kunt zich aanmelden bij de secretaris van de MR, Paul Boelmans: PMR@munnikenheidecollege.nl.

Onderzoek jeugdhulp

De gemeenten in West-Brabant West* willen de jeugdhulp graag up-to-date houden. De negen gemeenten horen graag de verhalen achter de cijfers en zijn benieuwd hoe de hulp die zij organiseren verder verbeterd kan worden.


Doe je mee?
Ben je tussen de 16-25 jaar en heb je in de periode van 2015-2018 jeugdhulp ontvangen in West-Brabant West* óf heb je een kind dat in de periode van 2015-2018 jeugdhulp ontvangen heeft in deze regio? Dan nodigen we je namens West-Brabant West graag uit om je ervaring en mening over de ontvangen hulp te delen.


De bijeenkomst vindt plaats op 15 november 2018 van 19.00u tot 21.30u bij Laan 22 op de Laan van Brabant 22 te Roosendaal. Reiskostenvergoeding wordt verzorgd.


Aanmelden kan via deze link, via participatie@scalemc.nl of bel Aricia Ike op 06 55 555 667.


*De regio West-Brabant West bestaat uit de gemeenten: Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert.

  ©

Munnikenheide College
Contact
Archief

Nieuwsbrief ouders
Afmelden voor deze nieuwsbrief
E-mail adres wijzigen

 

Blijf op de hoogte
Facebook
Nieuws
Agenda
Schoolgids
Brieven