Nummer 5 - 22 januari 2016

Nieuwsbrief Stichting FSO

Uitspraak Geschillencommissie inzake MUP-lonen

Vanwege een geschil over de uitleg en toepassing van de CAO voor het Besloten Busvervoer ten aanzien van de MUP-beloning hebben CAO-partijen zich vorig jaar gewend tot de Geschillencommissie. Voorgelegd is de vraag waarom MUP-krachten niet eenzelfde opslag voor verlofdagen krijgen als vaste medewerkers. Naar aanleiding daarvan heeft de Geschillencommissie op 6 januari 2016 uitgesproken dat de opslag voor verlofdagen per 1-1-2015 gelijk wordt getrokken met die voor full- en parttime werknemers.
Lees verder >>

FSO Opleidingssubsidie 2016

Stichting FSO vindt het belangrijk dat touringcarbedrijven aandacht besteden aan het opleiden van hun personeel. Daarom investeert FSO in touringcarondernemingen die scholing en ontwikkeling van hun medewerkers belangrijk vinden.
Ook voor 2016 biedt FSO voldoende mogelijkheden om subsidie aan te vragen voor opleidingen die in 2016 gevolgd gaan worden. Lees verder >>


Let op! Heeft u voor opleidingen uit 2015 nog geen subsidie aangevraagd dan kunt u uw declaraties nog tot 1 april 2016 bij ons indienen.

Volop belangstelling voor opleiding tot touringcarchauffeur

Begin december is de speciale wervingssite: “ikwordgraagtouringcarchauffeur.nl” gelanceerd en die heeft volop belangstelling getrokken. Inmiddels hebben zich al meer dan 600 kandidaten aangemeld omdat ze heel graag een opleiding tot en een baan als touringcarchauffeur ambiëren.
De eerste deelnemers zijn al gestart met hun opleiding zodat ze bij aanvang van het seizoen rond 1 april kunnen starten als touringcarchauffeur. Lees verder >>


Met zoveel belangstellenden kunnen we als FSO natuurlijk de beste kandidaten selecteren voor de beschikbare vacatures bij touringcarondernemingen. Heeft u belangstelling voor een nieuw opgeleide touringcarchauffeur dan mag u uiteraard uw vacature nog aanmelden via g.meijerink@stichtingfso.nl.

bekijk de webversie  |  afmelden nieuwsbrief