Nieuwsbrief niet correct weergegeven? webversie

Nieuwsbrief ouders: week 41 - 2018

 

 

Screening dyslexie leerjaar 1

In week 43 (22 t/m 26 oktober) wordt bij alle brugklasleerlingen de screening dyslexie afgenomen volgens Protocol Dyslexie VO. Deze screening wordt klassikaal afgenomen door de hiervoor bevoegde medewerkers van Expertise Centrum Breda. Leerlingen die al in het bezit zijn van een dyslexieverklaring nemen ook deel aan de screening. Het werk dat zij maken wordt echter niet gecorrigeerd.


De resultaten van de screening zijn eind november bekend op school. Bij opvallende scores van een leerling neemt de dyslexiecoach contact op met de ouder(s)/verzorger(s).

- klik hier voor meer informatie

Verlof aanvragen vaccinatie Meningokokken leerjaar 2

Op woensdagmiddag 24 oktober heeft GGD West-Brabant een vaccinatie Meningokokken gepland voor tweedejaars leerlingen uit Etten-Leur, Rucphen, Rijsbergen/Zundert.


Leerlingen kunnen hiervoor verlof aanvragen via de locatieadministratie. Voor het verkrijgen van verlof neemt de leerling de uitnodigingsbrief van de vaccinatie mee.


Locatie Etten-Leur: leerlingen mogen 30 minuten voor afspraak de school verlaten

Locatie Rucphen: leerlingen mogen 45 minuten voor afspraak de school verlaten

Gezondheidsonderzoeken GGD West-Brabant

Ook dit schooljaar is de jeugdgezondheidszorg van de GGD West-Brabant aanwezig voor de gezondheidsonderzoeken. Leerlingen die geboren zijn in 2004 worden samen met hun ouders uitgenodigd voor een gesprek. Het gesprek vindt plaats op school.


Wat doet de jeugdgezondheidszorg?
De jeugdgezondheidszorg van de GGD volgt de groei en ontwikkeling van kinderen. Zijn ze gezond en zijn ze gelukkig? Tijdens de puberteit verandert er veel, zowel voor de ouder als voor het kind.
Daar gaat de GGD graag samen met u als ouder en uw kind over in gesprek. De onderwerpen waar ze het o.a. over kunnen hebben zijn ontwikkeling, gezondheid, welbevinden, groei en opvoeding.


JouwGGD:
Kijk ook eens op de website www.jouwggd.nl. Hier vinden jongeren alles over gezondheid voor jongeren. Ook is er de mogelijkheid voor jongeren om anoniem te chatten met een jeugdverpleegkundige of jeugdarts.


Heb je als ouder vragen over de ontwikkeling van uw zoon/dochter neem dan contact op met de jeugdverpleegkundige van GGD West-Brabant:

Nicole van Bergen | n.bergen@ggdwestbrabant.nl | Jeugdverpleegkundige Trivium Etten-Leur
Tamara Klaassen | T.Klaassen@ggdwestbrabant.nl | Jeugdverpleegkundige Bosheide Rucphen

In de krant

Leerlingen Munnikenheide College verrichten maatschappelijke stage in het bos

Deze week hebben de tweedejaars leerlingen van beide locaties weer hard gewerkt op het landgoed 'De Pannenhoef' tijdens de jaarlijkse bosdagen. De Bode heeft hier een leuk artikel over geschreven.

- klik hier om het artikel te lezen

  ©

Munnikenheide College
Contact
Archief

Nieuwsbrief ouders
Afmelden voor deze nieuwsbrief
E-mail adres wijzigen

 

Blijf op de hoogte
Facebook
Nieuws
Agenda
Schoolgids
Brieven